Cokonatnat

Uzman
Selam arkadaşlar,
Elimde Trust marka bir hoparlör var. Hoparlörün USB kablosu güç (çalışma) için, 3.5 mm jack kablosu ise ses çıkışı için kullanılıyor.

PS5'te sadece kontrolcüye jack takınca ses geliyor.
Ben ise hoparlörü direkt PS5'e bağlayıp, kontrolcüye kablo takmadan ses almak istiyorum.
Yani tamamen kablosuz veya USB üzerinden ses çıkışı olsun istiyorum.

Harici bir USB ses kartı (sound Card) işe yarar mı?
Yoksa Bluetooth ses adaptörü gibi bir cihaz mı almam gerekiyor?

Ayrıca açıkçası alacağım cihazın çalışmama ihtimali beni biraz korkutuyor.
Bu konuda deneyimi olan, PS5'te hoparlör veya benzeri sistemleri kullanan varsa, hangi yöntemin işe yaradığını paylaşırsanız çok sevinirim. 🙏

trust_hoparlor.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,
Elimde Trust marka bir hoparlör var. Hoparlörün USB kablosu güç (çalışma) için, 3.5 mm jack kablosu ise ses çıkışı için kullanılıyor.

PS5'te sadece kontrolcüye jack takınca ses geliyor.
Ben ise hoparlörü direkt PS5'e bağlayıp, kontrolcüye kablo takmadan ses almak istiyorum.
Yani tamamen kablosuz veya USB üzerinden ses çıkışı olsun istiyorum.

Harici bir USB ses kartı (sound Card) işe yarar mı?
Yoksa Bluetooth ses adaptörü gibi bir cihaz mı almam gerekiyor?

Ayrıca açıkçası alacağım cihazın çalışmama ihtimali beni biraz korkutuyor.
Bu konuda deneyimi olan, PS5'te hoparlör veya benzeri sistemleri kullanan varsa, hangi yöntemin işe yaradığını paylaşırsanız çok sevinirim. 🙏

Eki Görüntüle 192786

PS5'te hoparlörünü doğrudan kullanmak istiyorsan küçük, tak-çalıştır tip bir USB ses kartı alacaksın yoksa zor.
Ee tabii sürücü istemeyen cinsten olacak mesela Sony destekli

PS5'in USB girişine bu ses kartını tak.
Trust hoparlörün 3.5 mm jak kablosunu bu ses kartının kulaklık çıkışına tak.
Hoparlörün USB kablosunu da PS5'e veya bir adaptöre takarak sadece güç ver (ses bu kablodan gitmeyecek.
PS5'te ayarlar > ses > ses çıkışı kısmına gir, USB headset veya “usb Audio device” olarak görünen seçeneği seç.

Yapman gerekenler sırayla bunlar.

Eğer kullandığınız monitorde jack girişi var ise, oraya takıp kullanabilirsiniz. Ben Samsung G4 kullanıyorum jack girişini arkaya takınca kullanabildim, USB'yi ise PS5'e taktım.

PS5'te hoparlörünü doğrudan kullanmak istiyorsan küçük, tak-çalıştır tip bir USB ses kartı alacaksın yoksa zor.

Hoparlörün USB kablosunu da PS5'e veya bir adaptöre takarak sadece güç ver (ses bu kablodan gitmeyecek.
PS5'te ayarlar > ses > ses çıkışı kısmına gir, USB headset veya “usb Audio device” olarak görünen seçeneği seç.

Mesela bu gibi.

Tavsiyen çok güzel șu an ses kartlari hakkinda araștirma yapiyorum fakat hangi kartlar uyumlu bu konuda kafam karisti, piyasada olan bircok kart PS5 ile uyumlu degil veya calismiyor direkt marka önerebilirsen cok mutlu olurum.

Hocam bu sizce iş görür mü? Yorumlarda biri PS5'te calistigini iddia etmis degerlendirmelerde.

Juo USB-A to 3.5mm Jack Kulaklık Mikrofon Aux Dönüştürücü Harici Ses Kartı

Evet, bu tür basit USB ses kartları (3.5 mm kulaklık + mikrofon dönüştürücü olanlar PS5'te genellikle sorunsuz çalışır. Yani kulaklık ses çıkışı ve mikrofon girişini PS5 tanır. Tak çalıştır şeklindedir, ek bir ayar gerekmez. Ancak çok ucuz modellerde mikrofon kısmı bazen algılanmayabilir; o durumda sadece kulaklık kısmı çalışır. Bu linkteki model büyük ihtimalle ikisini de destekler, PS5'e takınca kullanabilirsin.

Güncelleme:
Bahsettiğim “juo USB-a to 3.5mm jack kulaklık mikrofon AUX dönüştürücü harici ses kartı” cihazı PS5 ile denedim ama maalesef çalışmadı. Hoparlör sadece hafif bir cızırtı çıkardı, ses gelmedi. 😅

Özetle: USB-a → 3.5 mm dönüştürücü PS5 için işe yaramıyor.