Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sebebi AMD'nin elinde x86 lisansı da olması. AMD, PlayStation için sadece GPU değil, CPU + GPU olan bir APU yapıyor. NVIDIA'nın x86 lisansı yok, ARM satın alımı da onaylanmayınca durum böyle oldu. AMD buna ek olarak önceki PS4 çipini de yapmıştı.
Sebebi AMD'nin elinde x86 lisansı da olması. AMD, PlayStation için sadece GPU değil, CPU + GPU olan bir APU yapıyor. NVIDIA'nın x86 lisansı yok, ARM satın alımı da onaylanmayınca durum böyle oldu. AMD buna ek olarak önceki PS4 çipini de yapmıştı.
Intel ve Broadcom'a karşı ihaleyi kazandı çünkü.
Recep hocam Sony PS3'te PowerPC mimarisi kullanmadı mı neden x86'ya bağladınız?
Recep hocam Sony PS3'te PowerPC mimarisi kullanmadı mı neden x86'ya bağladınız?
OwerPovered
Yetkin
Intel ve Broadcom'a karşı ihaleyi kazandı çünkü.
Recep hocam Sony PS3'te powerpc mimarisi kullanmadı mı neden X86'ya bağladınız?
PS4 ile aynı mimariye sahip olması için X86 lazım, geriye dönük uyumluluk sağlamanın en kolay yolu aynı mimariyi devam ettirmekti zaten.
Ne demek istediğini anlamadım. İki nesildir x86 kullanılıyor. PS3 nerden çıktı şimdi?Recep hocam Sony PS3'te PowerPC mimarisi kullanmadı mı neden x86'ya bağladınız?
x86 kullanmaları zaruri değil gibi gözüküyor onu demek istedim. PS6 ihalesine katılan Broadcom'un x86 mimarisi yok mesela.Ne demek istediğini anlamadım. İki nesildir x86 kullanılıyor. PS3 nerden çıktı şimdi?
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-