Plex, Pi-hole ve AdGuard vb. uygulamalar TrueNAS'da çalışır mı?

aldaci26

Uzman
6. Nesil Intel işlemci, 8 GB RAM, GTX 950 ekran kartı olan eski masaüstü bilgisayarım var. Hem depolama hem de reklam engelleme için değerlendirmek istiyorum. En iyi seçenek TrueNAS gibi gözüküyor ama sadece depolama olarak değil diğer uygulamaları da kurmak istiyorum, mümkün müdür? Ya da bu boşta bekleyen PC sizde olsa nasıl değerlendirirdiniz?

TrueNAS CORE'dan bahsediyorsaniz, FreeBSD jail'lari kurabiliyordunuz yanlis hatirlamiyorsam. O jail icinde istediginizi calistirabiliyorsunuzdur muhtemelen, tabii uygulama FreeBSD'de calistigi surece. Ornegin Plex calistiranlar vardi jail icinde.

TrueNAS SCALE kullanirsaniz muhtemelen uygulama destegi konusunda durum daha iyidir zira Linux tabanli o. Tabii SCALE ucretli. Her turlu Pi-hole icin oyle bir bilgisayar oldukca fazla olacaktir bence. Kaldi ki TrueNAS Core icin zaten minimum 8GB RAM oneriliyor, bunun da ustune mainstream Skylake bir CPU ile (model soylememissiniz, muhtemelen 4 core) jail konusunda ne kadar esneyebilirsiniz emin degilim.

Pi Zero 2W falan alip, Pi-hole icin onu kullanmak ve bilgisayari saf NAS olarak kullanmak bence bu durumda cok daha iyi olacaktir.

Ben boşa çıkan PC'lerimden birini ağ üzerinden depolama, jellyfin ile (plexin opensource olanı tavsiye ederim) medya sunucusu, download, reklam engelleme, günlerce sürecek hesap işlemleri/simulasyon ve Hyper-V üzerinden sanal makinelerim için kullanıyorum. Bu işler için TrueNAS zaten kullanmam uygun değil, Windows 10 kullanıyorum simulasyon ve Hyper-V işlemeride kullandığım için ama sadece nas için bile olsa TrueNAS kullanmazdım zaten Windows üzerinden de RAID, mirror ve Sync veya önbellekleme işlemlerini yapabilir ve ağda paylaşıma açabilirsiniz, günlük Sync işlemlerini yapacak bir sürü Free uygulama dahi mevcut Windows'ta. Bence TrueNAS kurup bilgisayarın kullanım alanını sınırlamayın.

İ3-6098P, Pi almak da aklımda ama hiç tecrübem olmadığı için bir türlü sipariş veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…