Legendnoobe

Uzman
Sizin karşınıza bir beyin fırtınasıyla çıkıyorum.

Acaba PC oyunları sadece bir ".exe" gibi bir diske atıp taşınabilir ve tak çalıştır yapılabilir mi?

En iyi vereceğim örnek, oyun CD'leri ve Switch SD kartları olacaktır.

Bunun için hızlı bir USB bellek bulamadım. Belki 128 GB bir SATA SSD veya bir SSD kutusu da olabilir.

Evet. Autorun diyoruz zaten biz buna. Yillardir var. CD'lerde de Autorun oldugu icin "otomatik calistirma" yapiyor zaten.

Sadece tek bir EXE ile yapilamaz ama, PE Header tek basina bunu tetikleyemez. Ayri bir autorun dosyasina ihtiyaciniz olur.

Evet. Autorun diyoruz zaten biz buna. Yillardir var. CD'lerde de autorun oldugu icin "otomatik calistirma" yapiyor zaten.

Sadece tek bir exe ile yapilamaz ama, pe header tek basina bunu tetikleyemez. Ayri bir autorun dosyasina ihtiyaciniz olur.

Bunun için neler bilmek gerekiyor örnek olarak gogdan bir oyun indirdik diyelim bunu nasıl bir diske atıp tak çalıştır hale getiririceğiz bir uygulama vb var mı? Daha detaylandırırsanız sevinirim.

Bunun için neler bilmek gerekiyor örnek olarak gogdan bir oyun indirdik diyelim bunu nasıl bir diske atıp tak çalıştır hale getiririceğiz bir uygulama vb var mı? Daha detaylandırırsanız sevinirim.
Uygulama falan yok hocam. Kendiniz notepad ile yapabilirsiniz. Windows 7 ve ustunde otomatik baslatma olmuyor, onu simdiden belirteyim (Guvenlik nedenlerinden oturu.).

AUTORUN.INF:
Kod:
[AutoRun]
open=Dosyaİsmi
icon=Dosyaİsmi,0
label=Gorunmesiniİstediginizİsim

Tamam autorun geçtik diyelim bu dosyaların virüs programları veya kullanıcı kaynaklı yanlış silinmesini nasıl engelleyebiliriz sıkıştırsak save alma vb gibi durumlarda bu bizi zorlayabilir yazma korumalı yapsak save yazamayız nasıl bir yol izlenebilir.

Tamam autorun geçtik diyelim bu dosyaların virüs programları veya kullanıcı kaynaklı yanlış silinmesini nasıl engelleyebiliriz sıkıştırsak save alma vb gibi durumlarda bu bizi zorlayabilir yazma korumalı yapsak save yazamayız nasıl bir yol izlenebilir.
Oyun klasoru salt okunur, save klasoru ise okunabilir yapabilirsiniz. Zaten belgelere veya appdata'ya save yapar oyunlar.

Sizin karşınıza bir beyin fırtınasıyla çıkıyorum.

Acaba PC oyunları sadece bir ".exe" gibi bir diske atıp taşınabilir ve tak çalıştır yapılabilir mi?

En iyi vereceğim örnek, oyun CD'leri ve Switch SD kartları olacaktır.

Bunun için hızlı bir USB bellek bulamadım. Belki 128 GB bir SATA SSD veya bir SSD kutusu da olabilir.
Dandik bir Çin malı USB üzerinden GTA: SA, ETS2 veya Battlefield 1 gibi oyunlar oynanabiliyor hocam USB dizinine oyunu kur exe dosyasını çalıştır bitti bu kadar hayırlı olsun.

Peki SSD kullanmadan hikayeli oyunlarda çok ağır katlanılmayacak yükleme süreleri oluşurmu USB 3.0 bir flash da.

Autorun optik medya haric desteklenmiyor diye biliyorum, sonucta cok buyuk bir guvenlik acigi. Rastgele bir USB Flash surucuyu takip zararli bir yazilimin otomatik calistigini dusunebiliyor musunuz? Nightmare fuel

Autorun optik medya haric desteklenmiyor diye biliyorum, sonucta cok buyuk bir guvenlik acigi. Rastgele bir USB Flash surucuyu takip zararli bir yazilimin otomatik calistigini dusunebiliyor musunuz? Nightmare fuel
Musallat.exe

Dediğiniz olay taktığım gibi oyun başlasın ise autorun ile yapılıyor ama yeni Windows sürümlerinde artık bu yok.

Şöyle yapabilirsiniz, ufak oyunları yani 1GB oyunları USB'ye kurup sonrasında bilgisayara takıp oynayabilirsiniz. Ancak şunu söyleyeyim pek akıcı olmaz USB ile 50mb/s okuma yazma hızı alırsınız muhtemelen oyunlar için. Çok fazla farklı dosya ve farklı uzantı var, o mükemmel USB 3.0 hızlarına ulaşamazsınız yani.