Merhaba arkadaşlar. Kasım indirimlerinde PNY RTX 5070 ekran kartı aldım. Kasamdan ince bir ses geliyor ve ekran kartından geldiğini düşünüyorum. Daha önceki kartımda da coil whine vardı ama daha farklı bir ses geliyordu. Bu da coil whine sesi midir?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Daha çok pompa sesi gibi duruyor.
B 52 Stratofortress
Deneyimli
Daha çok mekanik bir sesi andırıyor, pompanın çalışma sesi veya fanlardan birisine temas eden bir şey var gibi. Sesi en sona alıp dinlediğimde baştan itibaren tiz bir ses daha var ve videonun sonuna doğru bir anda kesiliyor; bu sanırım coil whine.
Evet hocam baştan itibaren gelen tiz sesi soruyorum aslında, pompa sesi yan cam kapalıyken duyulmuyor ancak o tiz ses çok rahat duyuluyor.Daha çok mekanik bir sesi andırıyor, pompanın çalışma sesi veya fanlardan birisine temas eden bir şey var gibi. Sesi en sona alıp dinlediğimde baştan itibaren tiz bir ses daha var ve videonun sonuna doğru bir anda kesiliyor; bu sanırım coil whine.
B 52 Stratofortress
Deneyimli
Kulaklıkla kullandığınızda dahi duyuluyorsa değişim istenebilir, fan sesleri arasında pek farkedilecek bir şey değil gibi. Tabii kulaklıkla bile duyulacak kadar değilse ben olsam uğraşmazdım, değişimden gelende de aynı durumun yaşanmayacağının garantisi yok.Evet hocam baştan itibaren gelen tiz sesi soruyorum aslında, pompa sesi yan cam kapalıyken duyulmuyor ancak o tiz ses çok rahat duyuluyor.
Kulaklık pek kullanmadığım için sürekli duyuyorum, teşekkür ederim tavsiye için.Kulaklıkla kullandığınızda dahi duyuluyorsa değişim istenebilir, fan sesleri arasında pek farkedilecek bir şey değil gibi. Tabii kulaklıkla bile duyulacak kadar değilse ben olsam uğraşmazdım, değişimden gelende de aynı durumun yaşanmayacağının garantisi yok.