Merhaba arkadaşlar.
Ben bir arkadaşımı aradığımda, konuşurken başka bir arkadaşım aradığında o kişiye telefonun "hat meşgul" olarak gözüküyor. Ben, arayan o diğer arkadaşımın telefonunda, beni aradığına dair isim/bildirim gözükmesini istiyorum.
Arkadaşımın telefonu Poco X5 Pro 5G. Arkadaşımın telefonunda çağrı ayarlarında "Arama Bekletme" aktif. Nasıl oluyor, pek anlamadım.
Poco X5 Pro 5G’de "Arama Bekletme" özelliği açıkken başka birisi aradığında, arayan kişi "hat meşgul" bildirimini alabilir. Bu durumu düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Arama Bekletme Ayarlarını Kontrol Edin:
- Arkadaşınızın telefondaki "Ayarlar" uygulamasını açın.
- "Bağlantılar" ya da "Daha fazla bağlantı" seçeneklerine gidin.
- "Arama" veya "Arama Ayarları" seçeneğini bulun.
- "Arama Bekletme" ayarını kontrol edin. Eğer başka bir arama bekletiliyorsa ve bu ayar aktiveyse, arayan kişiler "hat meşgul" mesajı alabilir.
2.
Arama Bekletme Özelliğini Kapama:
- Eğer arama bekletme özelliği kullanmıyorsa, bu ayarı kapatın.
3.
Ağ Servis Sağlayıcısını Kontrol Edin:
- Bazen operatör ayarları da bu durumu etkileyebilir. Arkadaşınız, mobil servis sağlayıcısıyla görüşerek çağrı yönlendirmeleriyle ilgili herhangi bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edebilir.
4.
Telefonda Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Poco telefonunun güncel olup olmadığını kontrol edin. "Ayarlar" uygulamasına gidin, "Hakkında" ya da "Sistem Güncellemeleri" kısmını kontrol edin. Gerekli güncellemeleri yapın.
5.
Cihazı Yeniden Başlatma:
- Yukarıdaki adımlardan sonra cihazı yeniden başlatmayı deneyin. Bu, bazen ayarların düzgün çalışmasını sağlar.
Bu adımları izleyerek sorun çözülebilir. Eğer hala sorun devam ediyorsa, daha fazla bilgi paylaşabilirsiniz.