Mi serisi veyahut 14T için bütçeye ekstra 5 bin TL eklemem gerekiyor. Telefonda beklediklerim daha çok ortalama bir kamera performansı, iyi bir depolama, kasmaması, kaliteli ekran(çentik oranı,piksel sayısı, amoled olması vs.) ve güncelleme desteği.
Dolayısıyla bunlar için bence 5 bin TL bütçe çıkartmaya gerek yok, birde bu dediklerim kayıtsız olanlar.
Muhtemelen server kaydı da eklenirse üstüne totalde 7 bin TL civarında iki telefon parası harcamış olacağım.
Bence benim ayarımdaki birisine X6 pro gayet yeterli, sadece şu son dediğim olaydan dolayı şüphe duyuyorum.
Üstelik bu satan kişi de telefoncu olunca insanın güvenesi gelmiyor, fiyatta ortalamaya oranla düşük olduğu halde satılmamış. Sahibinden'de en ucuz yd ilanı aynı şehirde 9 bin TL'ye görüyorum, bu arkadaş kayıtlısını o fiyata satıyor. Cihaza birkaç aylık demiş, server kaydı son romda yapılmış. Değişen parçası yok ve arka kapakta kılıf izi vardır yazmış açıklamaya. Acaba kronik bir sorunu mu var, yoksa başka bir olay mı var emin olamıyorum. Bir problem çıksa sonuna kadar uğraşırım çünkü, gereksiz kavga gürültü çıkar. Bununla uğraşmamak için birazda sorguluyorum.
Eki Görüntüle 154867
Benim telefon direnç kayıtlı olduğu için farklı bir rom atma işine hiç girişmedim, muhtemelende brick olur veya imei patlar. Birde telefonu Android 13 döneminde 12 olarak çıkartmış Xiaomi, az çakal firma değil. Şu kaçak telefonları piyasaya göre uygun olmasa el atılacak şey değil aslında. Samsung A55 falan var bunun düzeylerinde, ama onlarda daha ikinci ele pek düşmemiş düşse de sıfırıyla arasında çok uçurum olmuyor bunlardaki gibi. Birde onlardaki kayıt muhabbeti de baya farklı işliyor bunlara nispeten.