Telefonun gereksiz hizmetlerini kapatmak bataryayı uzun gitmesini sağlar mı mesela cıhazımı bul veya tek elle kullanım modu gibi özellikler bunları kapatmanın faydası var mı?

Kullandığım cihaz POCO X6 Pro.

Telefonun gereksiz hizmetlerini kapatmak bataryayı uzun gitmesini sağlar mı mesela cıhazımı bul veya tek elle kullanım modu gibi özellikler bunları kapatmanın faydası var mı?

Tek elle kullanım gibi şeylerin donanımsal harcadığı bir tüketim yok zaten ki genel olarak sistemde bu gibi şeylerden çok kamera kullanımı, ekran, mobil veri kullanımı gibi şeyler etkiler.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar varsa onları kapatın. Bahsettikleriniz kullanmadığınız sürece pile dokunmaz.

Bana kapatınca batarya daha uzun gidiyormuş gibi geliyor hocam öyle değilmiş demek.

Yani kapatmama gerek yok o zaman hocam yani değil mi şarj yemiyorsa dediğiniz gibi performansı da düşürmez zaten.

Son düzenleme:
Bana kapatınca batarya daha uzun gidiyormuş gibi geliyor hocam öyle değilmiş demek.

Yani kapatmama gerek yok o zaman hocam yani değil mi şarj yemiyorsa dediğiniz gibi performansı da düşürmez zaten.

Gerek yok. Zaten cihazımı bul sistemi, konum kullandığından konum özelliği kapatılmadığı sürece bir şey değişmez.

Son düzenleme:
Hocam ben de aynı telefonu kullanıyorum. Güçlü işlemciler çok pil yiyor ne yazık ki. En iyi yol batarya tasarrufunu açmak. Ben ADB ile hizmetleri kapatarak bir fayda sağlamadım.

Kullanım teşhis verilerini gönder ayarı açık ise kapatın. Çünkü kullanım alışkanlıklarınızı kaydedip Xiaomi'ye gönderiyor bu da bataryadan kullanıyor. Eğer isterseniz Xiaomi.eu ROM kurabilirsiniz herkesin de önerdiği stabil bir Custom ROM'dur.

Güçlü işlemciler çok pil yiyor ne yazık ki.
S24 Ultra, Snapdragon 8 gen 3 ile 5000 mAh batarya ile 15 saate kadar ekran süresi verebiliyor olay işlemci gücü ile alakalı değil, asıl olay işlemcinin verimliliği ve yazılımın ne kadar stabil olup az enerji harcadığı.