Öncelikle bu yazıda hiçbir markayı kötüleme niyetim yoktur, yaşadığım kişisel deneyimleri aktaracağım.
18 Mart 2025 tarihinde Trendyol üzerinden (Trendyol'un kendi satıcısı olduğu) POCO X7 Pro 12/512 GB telefon modelini satın aldım.
Yaklaşık 10 gün kullandıktan sonra telefonun ekranının hatalı olduğunu fark ettim. Ekranla kasa arasında hafif açıklık ve ışık sızması mevcuttu.
Bu sorunu görünce direk Trendyol canlı desteğe bağlanarak durumu anlattım. Onlarda bana ambalajı açıldığı için iade olmayacağını garanti servisinden rapor almamı istediler.
Garanti servisim Mieko firmasıydı. Telefon kendilerine ulaştıktan sonra 2-3 gün içerisinde işlemleri tamamladılar. Bu konuda baya hızlılardı. Ama telefon geri bana ulaştığında iade raporunun verilmediğini, telefonun hiçbir probleminin olmadığı yazıyordu.
Bunun üzerine yaklaşık 5-10 gün boyunca bu sorunu internette iyicene araştırdım, gidip farklı cihazları deneyerek kendim teyit ettim. Fiziksel olarak incelediğim cihazlarda böyle bir sorun yoktu. Ama birçok yabancı forum sitesinde bu sorunu yaşayan insanların olduğunu görünce bu sefer direk Xiaomi firmasına ulaşmaya çalıştım.
16 Nisan 2025 tarihinde Xiaomi'nin uluslararası mail hattına sorunumu detaylıca ilettim. Aynı gün içerisinde dönüş yapılarak benden:
Ev adresim
İletişim numaram
Teknik servis inceleme raporu, teknik servis adresi ve ürün fotoğrafları
Telefonun faturası, IMEI ve seri numaraları istendi.
5 gün sonra iletişime geçerek telefonu tekrardan garanti servisine iletmemi istediler. Tabii ben istemedim, servise güvenmediğimi söyledim ve destek hattına direk iade mi yapılacak diye sordum?
[
Teknik servise ürünüm ulaştığında direk ödeme işlemleri başlatılmadı, yaklaşık 10 gün bekletildim. Garanti servisiyle ne zaman iletişime geçsem bana "Ürünün iadesi üst kurumlarda devam etmektedir, lütfen bekleyin" tarzında mesajlar atıyorlardı. Bu iade iyice uzuyordu, en son 1-2 tane daha mail atınca 9 Mayıs 2025 tarihinde Trendyol iademi onaylamıştı ve parayı bankaya aktarmıştı. Bu sabah baktığımda ise para hesaplarıma aktarılmıştı.
Bu süreçte Türkiye'deki servislerin ve müşteri hizmetlerinin ne durumda olduğu tekrardan ortaya çıktı.
Eğer sorunlu bir ürününüz varsa elinizde tutmayın. Ulaşabileceğiniz bütün kurumlara ulaşın ve iadesini talep edin. Paranızı boş yere çöpe atmayın.
Bu yazıyı görmeyeceklerdir fakat iade sürecinde yardımlarından dolayı Xiaomi uluslararası destek hattındaki herkese teşekkür ederim.
22-23 bine satılan telefonun ekran gövde arasında boşluk olması acayip valla.
Meiko'nun bu cihaza sorunsuz demesi de ayrı bir olay, en azından global xiaomi onurluymuş.
22-23 bine satılan telefonun ekran gövde arasında boşluk olması acayip valla.
Meiko'nun bu cihaza sorunsuz demesi de ayrı bir olay, en azından global xiaomi onurluymuş.