İyi akşamlar saygıdeğer Techolay forum dostlarım,
Ben yine başıma bir iş aldım ve size akıl danışmaya geldim.
Bugün köydeki kamera sistemimizin telefondan görünmemesini kendime dert edindim. Cihazlara internet sağlamak amacıyla (Type-C to Ethernet ve crossover kablo kullanarak) kendi mobil verimi paylaştım. Sadece IP ve bitrate değişimi yaptım ancak bir kamera ayarını hepsine kopyaladım (tüm kameralar aynı model, hepsi birbirinin aynısı). 5 mega piksel modunda, en yüksek görüntü kalitesine sahip kameraların sadece ekrana verdiği görüntü ayarına dokundum; bunu da internet hızım yetsin diye yapmıştım.
Ben duştan çıkana kadar kameralar sürekli kapanıp açılmış; gece olduğu için kızılötesi (IR) ışıklar da gidip geliyordu. Sorunu otomatik IP'de falan sanmıştım; teker teker her şeyi, her ayarı değiştirdim ama tık yok. Çözünürlük ayarlarını eskisine getirdim, yine düzelmedi. Değişmeyen her şeyle oynuyorum ama sonuç aynı.
En sonunda fark ettim ki PoE Switch ışıkları yanıp sönüyor. 8 port var, 4 kamera takılı; resmen 4-3-2-1 diye sırasıyla, saniye saniye sönüp 5-10 saniye içerisinde geri açılıyorlar. Sizce bu durum benim müdahalem yüzünden mi oldu yoksa gerçekten bahtsız bir insan mıyım?
Kayıt cihazını kapatmama rağmen yine kameralar kapanıp açılıyor.
Abi müsait olduğun zaman bakabilir misin?
@Recep Baltaş