Pokémon kart koleksiyonuna başlamak için öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Picky
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 37
  • Etiketler Etiketler
    kart pokemon

Picky

Bilgin
Pokémon kart koleksiyonuna başlamayı düşünüyorum. Sevgili @Simon hocam, açmış olduğunuz bazı konulara göz gezdirdim. Koleksiyona nasıl başlanır, kart çeşitlerinin neler olduğu konunuzu okudum, tekrar tekrar da okuyacağım çünkü şu an karışık geliyor. Öte yandan daha güncel bir konunuzda da koleksiyona başlamak için mantıklı olduğunu düşündüğünüz "Mystery ve Mystery Ultra" pack tavsiyesinde bulunmuşsunuz. "PoKeZed" isimli YouTube kanalında da yine sizin önerdiğiniz koleksiyona başlama videosunu izledim. Şimdi doğal olarak kafam çok karışık. Çok fazla kutu çeşitleri var, buna ek olarak farklı setler mevcut anladığım kadarıyla.

Henüz setleri bile bilmiyorum. Ben tabii ki hem mevcut konuları okumaya hem de araştırmaya devam edicem. Şu an merak ettiğim, güncel olarak günümüzde Pokémon kart koleksiyonculuğu ne durumda? Koleksiyon yapan var mı?

@Simon hocam siz yapıyor/devam ediyor musunuz? Bu koleksiyonla ilgilenen arkadaşların ne gibi tavsiyeleri olur?

Yani güzel kartlar için bütçe lazım.
Tabi evet, günümüzde kart/pack bulmanın zor ve hobinin de pahalı olduğunun farkındayım. Belirli bir bütçe ayırabilirim ancak önce packleri öğrenmem, hangilerinden ne nadirlikte kartlar çıktığını bilmem gerekiyor. Siz yapıyor musunuz koleksiyon?

Bir ara merak vardı. Ama fiyatlar malum.

Ben bir ara bayagi merakliydim Pokémon karti koleksiyonuna. Fakat tavsiye etmiyorum TR sartlarinda. Sebebiyse vergi. Bunlar oyun kagidi olarak geciyor gumrukten. Bu sebeple fiyatlar sisiyor. Yurt disindan birisi sana pack vs. alabilirse guzel olur. Orada packlerin fiyati 3-5 dolar arasi yeni serilerde. Eski koleksiyonluk seriler 100 dolari geciyor. Topu topu 10 tane kart cikiyor bu paketlerin icinden. Bir de fiyati daha yuksek ama daha avantajli olan buyuk kutudaki setler var. Adi aklima gelmedi su an icin. Pokezed'in Discorduna veya diger arkadaslik gruplarina katilip benden daha ilgili ve bilgj sahibi kisilerden de tavsiye almalisin eger merakin varsa. Butce kisitli olsa bile yapilir koleksiyon. Her ay bir tane booster pack acarak baslarsin hosuna giden serilerden. Seriler hakkinda bilgiyi yine TR Pokémon topluluklarindan alabilirsin. Bol sans.

Çok teşekkür ederim. Araştırıcam hocam. Kardeşim Almanya'da yaşıyor, biraz daha şanslı olabilirim belki pack satın alma konusunda. Her şeyden önce öğrenmem gereken çok fazla bilgi var. Videolar izlemeye başladım.

Hocam çok uzun senelerdir birkaç farklı koleksiyon geçmişi olan biri olarak sana verebileceğim tek tavsiyem var.
Girme bu işte.
Samimiyetle söylüyorum, verebileceğin en mantıklı karar olur.

Ha yok ben ille gireceğim, savuracak çok param var diyorsan da
O zaman en azından kendine bir klasman belirle, almadan önce bir şeyleri filtrenden geçir ona göre al.
"Atıyorum ben sadece 1-2-3. sezonların pokemonlarını toplayacağım. Diğerlerini ne kadar beğensem de onlara giremem."
Gibi sınırların olsun, yoksa cidden çok üzer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…