Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Phoenix, Arizona
Bugüne kadar sorun yoktu sabah uyandım bilgisayarı açtım ve bu sorunla karşılaştım. Bilgisayar şifre giriş ekranına kadar sorunsuz görüntü veriyor fakat şifremi girip masaüstüne geçtikten sonra ekran gidip geliyor sonrasında ise mouse ile her tıklama yaptığımda gidip geliyor ekran. GPU ile ilgili olduğunu sanmıyorum sürücüleri yükledim zaten. Onun dışında BIOS falan sıkıntısız çalışıyor sizce sorun ne olabilir?
  • RX6600
  • i3-12100F
  • 2x8 GB RAM
  • 512 GB M.2 SSD
Not: Recovery Mod'a girdim yine aynı şekil düzgün çalışıyor.

rm ~/.config/monitors.xml
sudo reboot

Sorunu çözdü arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bugüne kadar sorun yoktu sabah uyandım bilgisayarı açtım ve bu sorunla karşılaştım. Bilgisayar şifre giriş ekranına kadar sorunsuz görüntü veriyor fakat şifremi girip masaüstüne geçtikten sonra ekran gidip geliyor sonrasında ise mouse ile her tıklama yaptığımda gidip geliyor ekran. GPU ile ilgili olduğunu sanmıyorum sürücüleri yükledim zaten. Onun dışında BIOS falan sıkıntısız çalışıyor sizce sorun ne olabilir?
  • RX6600
  • i3-12100F
  • 2x8 GB RAM
  • 512 GB M.2 SSD
Not: Recovery Mod'a girdim yine aynı şekil düzgün çalışıyor.

rm ~/.config/monitors.xml
sudo reboot

Sorunu çözdü arkadaşlar.
  • Sorunun çözümü için "monitors.xml" dosyasını kaldırmanız doğru bir adımdı. Bu dosya, ekran ayarlarını tutan bir yapılandırma dosyasıdır ve bazen bozulabilir.
  • NVIDIA gibi bazı grafik kartları için sürücü güncellemeleri gereklidir, bu nedenle sonraki güncellemelerde kesinlikle bu tür sorunlardan kaçınmak için sürücülerinizi sürekli güncel tutmalısınız.

Eğer sorun tekrar ederse veya başka bir problemle karşılaşırsanız aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Ekran Çözünürlüğünü Kontrol Et:
- Terminali açın.
- xrandr komutunu yazın ve mevcut çözünürlüğü kontrol edin.
- Uygun çözünürlüğü ayarlamak için xrandr --output [ekran_adı] --mode [çözünürlük] komutunu kullanın.

2. Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Terminal açın.
- sudo apt update ve ardından sudo apt upgrade komutları ile sisteminizi güncelleyin.
- Eğer kullanıyorsanız, grafik kartı üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri kontrol edin.

3. Aygıt sürücülerini kontrol et:
- Terminalde dmesg | grep -i "error" komutuyla hata mesajlarını kontrol edin.

4. Güvenli Moddan çıkın:
- Sisteminiz güvenli modda çalışıyorsa, normal modda başlatmayı deneyin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha derin bir teknik inceleme gerekebilir.