Pabola

Uzman
Ubuntu yüklemiştim. Kendimce ayarlar yaptım. Sonra bir siteden komutları izleyerek kopyala yapıştır yapıp flatpak kurdum. O sırada sistem güncellemesi geldi onu da yaptım. Sonra laptopu kapatıp açma tuşuna bastım ve böyle ekranda kaldım.

Dosya Ekleri

• IMG-20240907-WA0011.webp
    IMG-20240907-WA0011.webp
    664,6 KB · Görüntüleme: 230
  • IMG-20240907-WA0013.webp
    IMG-20240907-WA0013.webp
    189,3 KB · Görüntüleme: 173
Windows ağına entegre olmak için, yetkilendirme, hesap ve erişim kontrolü için kullanılıyor. Bireysel kullanıcı için çok da önemli değil.

Çok kullanılacak bir özellik değil bildiğim kadarıyla iş istasyonları falan kullanıyor. Ben de tam bilmiyorum.

Hocam neden mağazadan uygulama indiremiyorum? Ubuntu'da da başıma geldi. Yükle diyorum yükleniyor sonra çık gir yapıyorum bir bakıyorum yükle yazıyor. Bir şey indirmem için kod mu yazmam lazım? Bir şeyi falan mı aktif etmem lazım kodla?

Hocam neden mağazadan uygulama indiremiyorum? Ubuntu'da da başıma geldi. Yükle diyorum yükleniyor sonra çık gir yapıyorum bir bakıyorum yükle yazıyor. Bir şey indirmem için kod mu yazmam lazım? Bir şeyi falan mı aktif etmem lazım kodla?
Mağazalar birazcık problemli olabiliyor Ubuntu tabanında (Zorin de Ubuntu tabanlı). Elle debian paketi indirip kurabilirsiniz. Mağaza birkaç güncelleme falan yaptıktan sonra doğru çalışmaya başlıyor.

Mağazalar ubuntu tarafında biraz sorunlu, terminalden sudo Apt install ile ya da flatpak install (uygulama adı) şeklinde yazarak indirebilirsin. Olmadı snapcraft.io/store kısmından ihtiyaç duyduğun uygulamayı indirmen için gereken kodu bulur terminale yapıştırır indirirsin.

@Pabola hocam ben çok uzun zamandır Terminal kullandığım için biraz terminalle halletmeye çalıştım ama sizin terminal hakkında pek bilginiz olmadığ
Disk seçip install'a basın.

Eki Görüntüle 81649

Ben anlamadım, insanları Linux'tan soğutmaya mı çalışıyorsunuz? Söyledikleriniz arayüz karşılığı mevcut. Tek satır koda bile gerek yok.
Hocam bir ventoyu dosyadan çıkarırken soğuyan adam linuxun yanına yaklaşmasın bence. Bende adama ark kurdurmayı biliyorum, ama bir tar arşivi açmayı da öğrensin linux kullanacaksa.

Anlaşılmayacak ne var ayrıca tar -xvf işte.

@Pabola hocam ben çok uzun zamandır Terminal kullandığım için biraz terminalle halletmeye çalıştım ama sizin terminal hakkında pek bilginiz olmadığ

Hocam bir ventoyu dosyadan çıkarırken soğuyan adam linuxun yanına yaklaşmasın bence. Bende adama ark kurdurmayı biliyorum, ama bir tar arşivi açmayı da öğrensin linux kullanacaksa.

Yeni başladığı için demiştir, bende linuxa ilk nix ile başladım conf dosyasının ne olduğunu bilmesem ventoyu belkide açamazdım. Veya web arayüzünü kesinlikle açmazdı.

Ark KDE aracı değil mi neden Ubuntu'ya KDE aracı kurduruyorsunuz? Ubuntu'yla gelen Nautilus zaten arşiv ayıklama seçeneğine sahip.
Hayatında hiç terminal kullanmamış birisi için zor konular bunlar. Terminal nedir, bu komutlar ne işe yararı anlatmadan şunları şunları çalıştır demek pek faydalı bir yaklaşım değil. Verdirdiğiniz komutları da okudum, Ventoy klasöründeyken Ventoy'un imajlarının bulunduğu klasöre geçiş yaptırmışsınız, daha sonra BalenaEtcher'a geçelim demişsiniz.
hocam ben çok uzun zamandır Terminal kullandığım için biraz terminalle halletmeye çalıştım
TTY'nin ne demek olduğunu bile bilmediğinize yemin edebilirim.
linuxun yanına yaklaşmasın bence.
Linux'a ilk girerken benim de fikrim yoktu. Çoğu Linux kullanıcısının da fikri olmadığına eminim. İnsanları Linux'tan soğutmaya mı çalışıyorsun iddiamı kanıtlamış oldun.

Ark KDE aracı değil mi neden Ubuntu'ya KDE aracı kurduruyorsunuz? Ubuntu'yla gelen Nautilus zaten arşiv ayıklama seçeneğine sahip.

Hayatında hiç terminal kullanmamış birisi için zor konular bunlar. Terminal nedir, bu komutlar ne işe yararı anlatmadan şunları şunları çalıştır demek pek faydalı bir yaklaşım değil. Verdirdiğiniz komutları da okudum, Ventoy klasöründeyken Ventoy'un imajlarının bulunduğu klasöre geçiş yaptırmışsınız, daha sonra BalenaEtcher'a geçelim demişsiniz.

TTY'nin ne demek olduğunu bile bilmediğinize yemin edebilirim.
Siz ark kurdurmuşsunuz, ben yapmadım. TTY ne demek biliyorum bu arada. Ayrıca telefonda n yapınca biraz sıkıntı oldu evet ben nereden bileyim ventoyun içindekileri. Bir komut girmek çok mu zor. Tar -xvf dosyaadi yapacak anlamadım diyince tab yaptırdım tab yapınca nasıl yaptıysa daha önce cıkarttığı dosya gözükmüş ben ne yapayım. Adama ls yaz diyorum nere diyor burada suç benimmi Allah aşkına.