Merhaba. Size popüler müzikler hakkında konuşmak istiyorum. Aslında eski nesil sanatçılara bakarsanız, özellikle de isyan ruhlu müziklere (rap, rock, metal, punk vb.) Bakarsanız hala konuşuluyorlar ve dinleniyorlar ama etkileri azaltılmaya çalışılıyor çünkü sözler bilinçaltına işliyor. Şu anki müzisyenlerin botla vs. yükseldiklerini düşünüyorum. Bu müziklere karşı değilim, sözleri aslında saçma bulurum ama illa söz olacaksa anlam olmalı. Ha bana kalırsa hiçbir müzikte söz olmamalı ama cidden bu böyle. Trap müzik nasıl bir anda yükseldi? Ki bu adamlar sürekli aynı şeylerden bahsediyor. Bir de şarkılarda neden söz olduğunun mantığını açıklarsanız sevinirim. Benden bu kadar. İyi Sosyaller. Not: Şu an Boombap adı altında yapılan beatlerin sound'ını da Oldschool Rap'e pek benzetemiyorum. Pluginleri Trap odaklı yapmışlar hep. Herhalde biz Oldschool Rap beati yaparken eski sürüm beat programı ve eski pluginleri kullanacağız. Tabii bulabilirsek.
Detaylar
Kim cevapladı?Botla yükselme olduğunu sanmıyorum. Bazı sanatçılar çok bilindik. Herkes adını duymuştur illaki.
Evet ama genelde botun da etkisi var, yani kapitalizm dediğimiz şey sadece ekonomiye el atmıyor, müzik endüstrisine de el atıyor. Gerçi müzik müziktir çok da şey yapmamak lazım.
Gökkayahan
Uzman
Müzik sektörü '90'lardan beri küreselcilerin elindedir. Bot basmak, ihtiyaç duyulan bir şey değil. Zaten sokakta, evde arabada herkesin ağzında bu şarkılar. Botluk bir durum yok. Durum, sermayenin ve prodüksiyon imkanlarının bunlara sunulması. Reklamının, medyasının, radyosunun düzenlenmesi. Bunlarla bize 30 yıldır istedikleri müzikleri dinletiyorlar.
Müzik sektörü '90'lardan beri küreselcilerin elindedir. Bot basmak, ihtiyaç duyulan bir şey değil. Zaten sokakta, evde arabada herkesin ağzında bu şarkılar. Botluk bir durum yok. Durum, sermayenin ve prodüksiyon imkanlarının bunlara sunulması. Reklamının, medyasının, radyosunun düzenlenmesi. Bunlarla bize 30 yıldır istedikleri müzikleri dinletiyorlar.
Evet. Botlardan önce de plak şirketleri vardı malum, bunu söylemeyi unuttum.
Artık müzik dünyasında insanların odağı içeriğin kalitesinden çok ne kadar kolay tüketilebilir olduğu. Hangi şarkılar çok daha kolay dinlenebiliyorsa, sosyal medyada kullanılabiliyorsa, insanın dikkatini 10 saniye de olsa çekebiliyorsa onlar popüler oluyor.
Burada sosyal medyanın rolünü çok büyük görüyorum. Milyonlarca insanın binlerce kez kaydırdığı o 15 saniyelik videolarda duyulabilecek, insanı yakalayabilecek şeyler üretiliyor.
İşin sonunda da ister istemez bu tarz şeyler popüler oluyor çünkü sosyal medya platformlarının etkisi gerçekten çok büyük.
O sanatçıları o popülerliğe ulaştıran kitlelerin büyük bir çoğunluğunun sanatsal bir kaygısı, arayışı yok. Ne kadar kolay tüketilebilen, sürekli yenisi gelen iş varsa onların peşindeler.
Burada sosyal medyanın rolünü çok büyük görüyorum. Milyonlarca insanın binlerce kez kaydırdığı o 15 saniyelik videolarda duyulabilecek, insanı yakalayabilecek şeyler üretiliyor.
İşin sonunda da ister istemez bu tarz şeyler popüler oluyor çünkü sosyal medya platformlarının etkisi gerçekten çok büyük.
O sanatçıları o popülerliğe ulaştıran kitlelerin büyük bir çoğunluğunun sanatsal bir kaygısı, arayışı yok. Ne kadar kolay tüketilebilen, sürekli yenisi gelen iş varsa onların peşindeler.
Son düzenleme:
Gökkayahan
Uzman
Ek olarak az ve öz sayıda, çok aşırı popüler olacak isimler yaratılıyor. İnsanlar bırakın çeşit çeşit müzikler dinlemeyi, sanatçı bile ayırt edemez duruma geliyor çünkü isimler cımbızla en iyisi seçilip parlatılıyor. Madonna, Rihanna, Britney, Gaga gibi isimlerin sonrasında yaşadıkları buhran durumu kendilerinden bağımsız, kontrolsüz bir yükselmenin olgunlukları. Bunları kendileri de söylüyorlar.
kuruşbakabalan
Becerikli
Vay vay vay Demet abla hoş geldinMerhaba. Size popüler müzikler hakkında konuşmak istiyorum. Aslında eski nesil sanatçılara bakarsanız, özellikle de isyan ruhlu müziklere (rap, rock, metal, punk vb.) Bakarsanız hala konuşuluyorlar ve dinleniyorlar ama etkileri azaltılmaya çalışılıyor çünkü sözler bilinçaltına işliyor. Şu anki müzisyenlerin botla vs. yükseldiklerini düşünüyorum. Bu müziklere karşı değilim, sözleri aslında saçma bulurum ama illa söz olacaksa anlam olmalı. Ha bana kalırsa hiçbir müzikte söz olmamalı ama cidden bu böyle. Trap müzik nasıl bir anda yükseldi? Ki bu adamlar sürekli aynı şeylerden bahsediyor. Bir de şarkılarda neden söz olduğunun mantığını açıklarsanız sevinirim. Benden bu kadar. İyi Sosyaller. Not: Şu an Boombap adı altında yapılan beatlerin sound'ını da Oldschool Rap'e pek benzetemiyorum. Pluginleri Trap odaklı yapmışlar hep. Herhalde biz Oldschool Rap beati yaparken eski sürüm beat programı ve eski pluginleri kullanacağız. Tabii bulabilirsek.
Yeni konular
-
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-