Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam, Portal with RTX oyununu oynuyorum ancak oyunda normalde aldığım FPS ekran yenileme hızıma sabitken bir anda 24'e düşüyor ve oyun 24 FPS'ye sabitleniyor, oyunu açıp kapadığımda bazen düzeliyor ama tekrar gir-çık yaptığımda yine 24 FPS bir oyunla karşı karşıya kalıyorum genelde veya bazen oyundaki geçişlerden sonra bir anda 24 FPS'ye yine düşebiliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, portal with RTX oyununu oynuyorum ancak oyunda normalde aldığım FPS ekran yenileme hızıma sabitken bir anda 24'e düşüyor ve oyun 24 FPS'ye sabitleniyor, oyunu açıp kapadığımda bazen düzeliyor ama tekrar gir-çık yaptığımda yine 24 FPS bir oyunla karşı karşıya kalıyorum genelde veya bazen oyundaki geçişlerden sonra bir anda 24 FPS'ye yine düşebiliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Frekans sınırlama gibi bir durum olabilir. Sıcaklık değerleriniz nasıl?

Eski Source motorunda fps_max 0, 24 FPS'ye sabitlerdi. Eğer NVIDIA, FPS ayarlarına müdahale ediyor ise, sınırsız FPS anlamında bu komutu çekiyor ancak Source motoru bunu 24 olarak kabul ediyor olabilir.

Konsolu "Klavye -> Gelişmiş" kısmından etkinleştirin. ESC altında bulunan tırnak tuşu ile konsolu açın. Bu komutları girin:

save techolay
disconnect
fps_max 160
load techolay

Düzenleme: Reddit yorumlarını okuduğum kadarıyla bu oyun, iki uygulama çalıştırıyor. FPS üreten uygulama, arka planda kaldığı kabul görmesi nedeniyle FPS limiti görüyor.

NVIDIA Control Panel veya NVIDIA App içerisinden "Arka plan kare hızını sınırla" veya benzer bir ayarı bulmalı ve kapatmalısınız.

Monitörünüz kaç Hz,

24 FPS'e düştüğünde CPU ve GPU kullanım yüzdesini paylaşır mısınız?

Hocam monitörüm 144Hz. CPU oyun esnasında %10 civarı kullanımda ancak 24 FPS olduğu anlarda GPU yüzdesi ve wattı kesinlikle düşüyor.

Frekans sınırlama gibi bir durum olabilir. Sıcaklık değerleriniz nasıl?

CPU sıcaklığı 50-60 derece civarı, GPU 60-70 derece civarında. CPU 5.6 ila 6.0 GHz arası çalışıyor ve GPU 2.7 GHz civarlarında çalışıyor.

System>display>graphics altında portalın GPU performansı yüksekte mi?

Evet hocam o ayar dediğiniz gibi yüksek performans olarak ayarlı.

Eski Source motorunda fps_max 0, 24 FPS'ye sabitlerdi. Eğer NVIDIA, FPS ayarlarına müdahale ediyor ise, sınırsız FPS anlamında bu komutu çekiyor ancak Source motoru bunu 24 olarak kabul ediyor olabilir.

Konsolu "klavye -> gelişmiş" kısmından etkinleştirin. ESC altında bulunan tırnak tuşu ile konsolu açın. Bu komutları girin:

Save Techolay.
Disconnect.
Fps_max 160.
Load Techolay.

Düzenleme: Reddit yorumlarını okuduğum kadarıyla bu oyun, iki uygulama çalıştırıyor. FPS üreten uygulama, arka planda kaldığı kabul görmesi nedeniyle FPS limiti görüyor.

NVIDIA Control panel veya NVIDIA App içerisinden "arka plan kare hızını sınırla" veya benzer bir ayarı bulmalı ve kapatmalısınız.

Tamamdır hocam bugün içerisinde 24 FPS olduğu bir sekans görürsem deneyip sizi bilgilendireceğim teşekkür ederim desteğiniz için.

Çözüldü:

Arkadaşlar bugün oyuna girdiğimde 24 FPS'ye düşme sorunu ile karşılaşmadım ve oyunu bitirdim. Dolayısıyla oyunla işim bitti. Herkese teşekkür ediyorum :)