Mienaki

Uzman
3 4 ay önce 2 günde bir ya da arada her gün olmak üzere oyuna girdiğimde ya da oyun oynarken ekran kararıyor ve Power saving yazısı geliyor, arkadan sesler geliyor kasa calışıyor fakat reset atmadan düzelmiyordu. Sonradan 10 15 gün sonra düzeldi tekrar başladı. 3 4 gün önce tekrar yaptı ve bugün dune: Aweking satın aldım, giriş yapar yapmaz oyuna yine aynı problemle karşılaştım. O an ekran kartının yazılımsal olduğunu düşünmüştüm ve zamanla geçmişti. Ha sanırım fixlediler falan demiştim kendimce. Şu an bu olay cok canımı sıkmaya başladı bu olayı nasıl atlatabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın. Monitöre sinyal gelmesi kesildiğinde monitör güç tasarruf moduna geçer. Ekranda Power Saving yazması bu sebeple. Bu bir hata değil yani bilgi mesajı.

Ekran kartınızda donanımsal sorun olma ihtimali yüksek. Kart modeli belirtin lütfen.

Günaydın. Monitöre sinyal gelmesi kesildiğinde monitör güç tasarruf moduna geçer. Ekranda Power saving yazması bu sebeple. Bu bir hata değil yani bilgi mesajı.

Ekran kartınızda donanımsal sorun olma ihtimali yüksek. Kart modeli belirtin lütfen.

Günaydın, Palit RTX GameRock 3070.

Günaydın, Palit RTX GameRock 3070.

Bu arada şu an tekrar yaptı fakat saving Power falan demedi belki de ben önceden öyle sanıyordum. Direkt ekran gitti iki monitörde de güc tasarruf yazdı aynı PC'yi kapattığım gibi ama kasa calışmaya devam etti. Dün de ramların ışıklarını kapatmıştım kasanın içine baktığımda ise bir RAM'ın ışığı yanıyor diğeri yanmıyordu. Bir bağlantısı var mı bilmiyorum.
Olay görüntüleyici

1751390182498.webp

Baktığımda bu hatalar mevcut bir bağlantısı olabilir mi? Sizinle görsel olarak paylaşıyorum

1751390203278.webp

1751390211617.webp

1751390230737.webp

Daha önce de siyah ekran sorunum vardı tııır diye takılıyordu @bicy sayesinde klavyeden olduğunu tespit edip düzeltmiştik. Yine öyle bir tuhaflık olabilir diye düşünüyorum.

1751393150056.webp

Ve şöyle bir sıcaklık yakaladım onunla alakası olabilir mi bilmiyorum?

İhtimaller dahilinde. Ama Power saving, PSU sorunu demek değil.

Halamın Vestel televizyonu var ona giriş yapmıştım Google hesabımdan. Renkler değişiyor interneti kapat görüntü gidiyor sesler kalıyor, televizyon bozulmaya başladı sanırım gibi söyledi sabah. Bendeki aynı sorun ve internete bağladığımdan bu yana sorun oluştu sanki. Acaba bir bağlantısı olabilir mi bu konuyla?

Olayın internet bağlantısı ile bir bağı olduğunu düşünmüyorum.

Format attım 2 gündür sorunsuzdu, biraz önce Fortnite girdim 2. monitör gitti 1. monitör dondu tııır sesi geldi biraz ama arkadan hala oyun sesi gelmeye devam ediyordu. Reset attım bu sefer hata verdi ama hatanın şekli değişti.