Power tuşuna basarak bilgisayarı kapatmak sorun olur mu?

Hourgon

Uzman
Yer
Antalya
Selam, öncelikle yeni PC aldım ve BIOS'a girdim. EXPO 1 açtım, ekran gelmedi. Reset için güç düğmesine basılı tuttum, bu sefer de gelmedi. Sonra 5 saniye geçti, kapattım, gene basılı tutup sonra PC'yi açtım. CMOS reset attım, geldi. Sonra XMP deneyim dedim, onda da öyle oldu. Yine basılı tutup kapattım, bir daha açtım. Yine olmayınca basılı tutup kapatıp tekrar CMOS reset gittim. Son bir defa EXPO 2 denedim, o da olmadı. Bu arada 6000 MHz anakart destekliyor. Neyse, böylece PC yeniden başlatırken zarar görecek mi diye korktum. Sonra BIOS Update'den dolayıymış, 2024 sürümdeymiş, updateledim ve şimdi EXPO açıldı. Abartarak söylemek gerekirse 10 kere güç düğmesinden kapattım. Basılı tutup yeni PC işlemci ve ekran kartı zarar görür mü, takıntılıyım biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli öyle kapatırsan sorun oluşabilir. Şu anlık bir şey olmaz ama. Bir de normal Windows içinde güç tuşuna bir kere basarsan bilgisayar normal bir şekilde kapanır haberin olsun.

Sürekli öyle kapatırsan sorun oluşabilir. Şu anlık bir şey olmaz ama. Bir de normal Windows içinde güç tuşuna bir kere basarsan bilgisayar normal bir şekilde kapanır haberin olsun.
Sürekli değil, hatadan ötürü ekran gelmiyordu. XMP açmaya çalışıyordum, eski sürüm diye açmıyormuş. 6000 MHz bayağı fark ettiriyor, teşekkürler, içimi rahatlattınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…