Power tuşuna bastıktan sonra fan dönüp kapanıyor ve bu işlem tekrarlanıyor

Makaleler
1
Yer
Düzce
Merhabalar, Power tuşuna bastıktan sonra PSU fanı ve CPU fanı dönüyor; 2-3 saniye sonra dönmeyi kesiyor ve bu işlem tekrarlanıyor. Power tuşuna bir kere bastıktan sonra tekrar ediyor. Bu sorun nedir, yardımcı olur musunuz? Sistemim eski ve sunucu olarak kullanıyorum.

CPU: i5-960

Son düzenleyen: Moderatör:
Statik elektrikten veya BIOS'tan olabilir. Benim de başıma böyle bir şey gelmişti, BIOS bozulmuş olabilir. Ya da dediğim gibi statik elektriktir, sistemi fişten çekip power tuşuna birkaç saniye basılı tut, sonra birkaç dakika bekleyip tekrar açmayı dene.

Hiç güç gelmemeye başladı şimdi de.

5VSB hattı sorunlu gibi geldi bana. Yeterli güç gitmeyince Bootloop'a sokuyor kendini. PSU'yu elinizde multimetre varsa ölçün tüm kanalları. PSU sorunlu değilse anakart üzerindeki kondansatörlere bakın. Onlar patlamış/sızdırmış olabilir. Ki zaten eski bir sistem.

@Thomas Musk, PSU'da Turbox ise muhtemelen sorunlu bileşen o. Aynı durumu Turbox sistemlerde yaşadık. Bu şekilde fan dönüyor duruyor ve Bootloop'a sokuyor kendini. En son denerken 2 tane PSU'nun bulk kapsitörleri patladı. Muhtemelen sorumlu PSU. 250W Turbox PSU vardı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…