21261

Çalışkan
Merhaba. Şu anda 1080p veya 2K oyunculuk düşünen arkadaşlar için fiyat performans Konumunda bulunan RX 9060 XT'nin PowerColor Reaper 16 GB modeli hakkında kısa bir bilgi vermek istedim. Yaklaşık 15-20 gündür en ucuz konumda bulunan (17.999 TL, Amazon'da satıcısı İncehesap, peşin fiyatına 9 taksit ve Bonus karta 500 TL bonus) ve boyut olarak en küçük 9060XT modeli durumunda. Almadan önce çok fazla çelişkiye düştüm. Hiçbir yerde doğru düzgün incelemesini bulamadım. Sapphire Pulse modeli daha çok tutuldu hem soğutma hem fiyat bakımından. Kasım indirimlerinde alamadığım için, düşük bir fiyat farkıyla soğutması biraz daha kötü olarak bilinen bu modeli aldım. Benim gibi kaçıranlar için ufak bir inceleme olsun istedim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, şu an alacak arkadaşlar kesinlikle fazla ücret ödeyip, başka marka almanıza gerek yok. Soğutması gayet başarılı. Diğer markalarla aşağı yukarı 10 derece bir fark bulunuyor sadece.
2K çözünürlükte yaptığım oyun testinde (Resident Evil 4 remake high-Ultra ayarlar bilen bilir sistemi çok yoran bir oyundur) 160W, 3200 MHz çalışırken stok ayarlarda %47 fan ile süper sessiz çalışıyor. GPU sıcaklığı maksimum 70 hotspot ise maksimum 88 dereceyi buldu. Bunu biraz daha aşağı çekmek için AMD Adrenalin'den, fan hızını 30-35-40-50-60 olacak şekilde ayarladım. Yine süper sessiz çalıştı. Aynı oyunda tekrar test ettiğimde, 3200 MHz, 160 watt, yüzde 60 fan hızı ile GPU sıcaklığı maksimum 63, hotspot sıcaklığı ise maksimum 83 gördü.
Evet belki kimine göre stok ayarlarda sıcak çalışan ki soğutma bloku en küçük model olduğu için doğal bir durum, kimine göre normal sıcaklıklarda çalışan bir kart. Yalnızca fan yüzdesini 47'den 60'a çektiğimiz zaman (1400 RPM'den 1900 RPM'lere) gayet iyi, hâlâ sessiz ve stabil çalışan bir kart oluyor iki fanlı olmasına rağmen. Kesinlikle gürültülü çalışmıyor. Hiç underclokcla uğraşmanıza gerek yok sadece fan yüzdesi ile gayet iyi sonuçlar yakayabiliyorsunuz. Sıcaklıklar kasaya göre tabii ki değişebilir. Benim kullandığım kasa BitFenix Nova Mesh SE.

Alacak arkadaşların hiç düşünmesine gerek yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Boyutu sayesinde dar kasalara da sığabiliyor, hem de fazla fiyat ödememiş oluyorsunuz. Hiçbir yerde doğru düzgün testini bulamadığım için ufak da olsa bir yardım olsun istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

BitFenix Nova mesh SE'deki değerler yukarıdakinden iyi çıkmış. (normal Nova mesh daha ufak olması lazım)
Çok büyük kasalarda muhtemelen daha çok ısınacaktır. Malum blok ufak ve Airflow'a daha bağımlı. Ufak olmasından dolayı yaptığınız fan curve'den daha fazla verim alıyor.
Piyasadaki en dip model olmasına rağmen sıcaklıkları zapt etmesi iyiymiş.

Bu seviye modellerde gerçekten marka model çok farklı değil ya hepsi aynı performansı veriyor aşağı yukarı. Yine de ufak bir UV yapmanızda fayda olabilir zararı dokunmaz. Biraz daha yüksek hızlara bile çıkabiliyor daha az ısınırken.
Güzel günlerde kullanın.

BitFenix Nova mesh SE'deki değerler yukarıdakinden iyi çıkmış. (normal Nova mesh daha ufak olması lazım)
Çok büyük kasalarda muhtemelen daha çok ısınacaktır. Malum blok ufak ve Airflow'a daha bağımlı. Ufak olmasından dolayı yaptığınız fan curve'den daha fazla verim alıyor.
Piyasadaki en dip model olmasına rağmen sıcaklıkları zapt etmesi iyiymiş.

Evet oraya göre biraz daha iyi çıkmış. Zaten çelişkiye düşüren bu video olmuştu çok yüksek gelmişti bana. Ama sıcaklıklar konusunda üzmüyor gerçekten, performans olarak zaten aynı diğerleriyle.
Bu seviye modellerde gerçekten marka model çok farklı değil ya hepsi aynı performansı veriyor aşağı yukarı. Yine de ufak bir UV yapmanızda fayda olabilir zararı dokunmaz. Biraz daha yüksek hızlara bile çıkabiliyor daha az ısınırken.
Güzel günlerde kullanın.
Teşekkür ederim sağ olun.