Hocam, en iyisi bana göre 2K hem kaliteli görüntü hem de performanstan 4K kadar kayıp yaşamıyorsunuz. RTX 5080 sahibi olsam dahi 2K monitör alırdım.

5090 olsa bile 2K oynardım 2K ile 4K arasında kullananlar devasa fark yok diyor ama 2K için biraz daha değişiyor diyor bakalim bizde 2K çözünürlüğe geçmeyi planlıyoruz onun dışında oyunların optimizasyonun kötülüğü işin içine katılmalı.

5090 olsa bile 2K oynardım 2K ile 4K arasında kullananlar devasa fark yok diyor ama 2K için biraz daha değişiyor diyor bakalim bizde 2K çözünürlüğe geçmeyi planlıyoruz onun dışında oyunların optimizasyonun kötülüğü işin içine katılmalı.
Hocam, 4K tabii ki 2K'dan daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyordur ama çok fazla FPS kaybı oluyor. Oyunların kötü optimizasyonu vesaire olsun sıkıntı olabiliyor 4K. En ideali tercihin 2K olduğunu düşünüyorum şahsen.

Hocam, 4K tabii ki 2K'den daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyordur ama çok fazla FPS kaybı oluyor. Oyunların kötü optimizasyonu vesaire olsun sıkıntı olabiliyor 4K. En ideali tercihin 2K olduğunu düşünüyorum şahsen.

Olabilir olmaz demiyorum ama 2K panelden 4K panele geçen kişilerin yorumlarını okuduktan sonra böyle bir sonuca vardım daha çok onun dışında sizin dediğinizde var.

4K 5090 için bile fazla şu an 2K OLED çekeceksin bakacaksın keyfime benim düsünceme göre.

Hocam, en iyisi bana göre 2K hem kaliteli görüntü hem de performanstan 4K kadar kayıp yaşamıyorsunuz. RTX 5080 sahibi olsam dahi 2K monitör alırdım.
2K 27" bir ekran 109 PPI iken 4K 27" bir ekran 163 PPI değerindedir. Ayrıca yaşlarınız kaç bilmiyorum arkadaşlar ama düzgün iş ve geliriniz olunca 4K OLED + 5080 ile keyfinize bakıyorsunuz. @TANTUNICIK 007 First Light gibi son yapım bir oyunu full RT ve DLSS 4.5 ile Dynamic FG ile kusursuz ve gecikmesiz 210 FPS oynuyorum. Kısacası kas gücü olarak bakmaya gerek yok 5080 2-3 yıl rahat götürür. Yani parası olan 4K alır kendinizi kandırmanıza gerek yok.

2K 27" bir ekran 109 PPI iken 4K 27" bir ekran 163 PPI değerindedir. Ayrıca yaşlarınız kaç bilmiyorum arkadaşlar ama düzgün iş ve geliriniz olunca 4K OLED + 5080 ile keyfinize bakıyorsunuz. @TANTUNICIK 007 first light gibi son yapım bir oyunu Full RT ve DLSS 4.5 ile dynamic Frame Generation ile kusursuz ve gecikmesiz 210 FPS oynuyorum. Kısacası kas gücü olarak bakmaya gerek yok 5080 2-3 yıl rahat götürür. Yani parası olan 4K alır kendinizi kandırmanıza gerek yok.

Kendimi kandırmak saçma bir ibare zira ben sadece internetten bakarak yorum yaptığımı yazdım niye kendimi kandırıyorum anlamadım hem 4k 45ps oynanılan oyunlar var sırf optimizasyondan dolayı frame gen olmadan.

Kendimi kandırmak saçma bir ibare zira ben sadece internetten bakarak yorum yaptığımı yazdım niye kendimi kandırıyorum anlamadım hem 4k 45ps oynanılan oyunlar var sırf optimizasyondan dolayı frame gen olmadan.
Dostum param var 6080 de 7080 de alacağım ve 4K oynayacağım. Zaten parası olmayan adam gidip de 5080 alıp 2K almaz. 5070 veya RTX 5070 Ti alır öyle 2K alır. FPS oyuncusu haricinde hiç kimse 5090 ya da 5080 kartlarını 2K için almaz.

Dostum param var 6080 de 7080 de alacağım ve 4K oynayacağım. Zaten parası olmayan adam gidip de 5080 alıp 2K almaz. 5070 veya RTX 5070 Ti alır öyle 2K alır. FPS oyuncusu haricinde hiç kimse 5090 ya da 5080 kartlarını 2K için almaz.
Alabilir, neden almasın? Bu bir tercih meselesi. Şu anki oyunlar optimizasyon konusunda berbatken 2K alıyor. Yabancı kanallardaki teknoloji kanallarında bile ben bunu görüyorum. Kaç tane örneğini görmedik mi optimizasyondan dolayı verilen düşük FPS'leri? Onun dışında ben kendimi kandırmıyorum, sırf ondan dolayı olabilir de olmayabilir de diye yorumumu yazdım ama geçen kişiler değecek fark olmadığını yazdığını gördüm dostum. Bu kadar böyle bir yazıya gerek yoktu açıkçası sanki çok saçma bir şey söylemişim gibi.