emre_kck

Becerikli
Modem evin alt katında olduğu için TP-Link Powerline kullanıyorum. CS 2 oynarken sık sık %10 civarında loss gösteriyor telemetri kısmında. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi değil bu hafta Zyxel'in Wi-Fi 6 modemini kullanmaya başladım. Paket kaybının sıklığı azaldı ama hala devam ediyor. Bu yüzden durumun powerline yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bu durumu evin içinden 50 metre CAT 6 kablosu geçirip kablo kirliliği yaratmadan çözebileceğim bir yol var mıdır?

Modem evin alt katında olduğu için TP-Link PowerLine kullanıyorum. CS 2 oynarken sık sık %10 civarında loss gösteriyor telemetri kısmında. Türk Telekom'un kendi verdiği modemi değil bu hafta ZyXEL'in Wi-Fi 6 modemini kullanmaya başladım. Paket kaybının sıklığı azaldı ama hala devam ediyor. Bu yüzden durumun PowerLine yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bu durumu evin içinden 50 metre CAT 6 kablosu geçirip kablo kirliliği yaratmadan çözebileceğim bir yol var mıdır?

Wi-Fi 6 mesh sistemi kullanabilirsin.

Hattaki parazit durumuna bağlı olarak sonuçlar değişebilir. En temizi kablo tüneliyle CAT6E kablo çekmek olacaktır. Görüntü kirliğinden şikayetçiyseniz bir elektrikçi ile görüşüp evin içindeki kablo tünellerinden kablo kılavuzu yardımı ile CAT6E kablo çekilebilir mi bakabilirsiniz.

Düzgün bir Wi-Fi 6 mesh sistem ile alırsın internetin kaç Mbit.
100 internet hızım Fttb altyapı var. Türk telekom'un kendi verdiği modemle üst katta çekmiyordu Wi-fi ama yeni modemle bugün denedim tam hız alabiliyorum lakin hala loss var. Sorunun altyapı kaynaklı olma ihtimali var mıdır?