PowerToys sınır tanımayan fare sonrası CTRL + Alt + Delete zorunluluğu kaldırılamıyor

Lucas

Başarılı
Merhaba değerli Techolay okurları. PowerToys ile “Sınır Tanımayan Fare” özelliğini aktive edip denedikten sonra, oturum açma gereksiniminin herhangi bir tuş ya da fare tıklamasından CTRL + ALT + Delete kombinasyonuna geçtiğini fark ettim. Gerekli yerlerde aktif etmenin mantıklı olacağını düşünüp eski hâline döndürmek için bu PowerToys özelliğini kapattım; ancak oturum açma ekranım hâlâ tuş kombinasyonu istiyor.

Üstelik Kullanıcı Hesapları ayarlarının altında, tuş kombinasyonu ile oturum açma seçeneği işareti tıklanamaz olarak değişmiş:

Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Sorunu şu şekilde çözdüm:

Yerel Güvenlik İlkesi ile Düzeltme (Windows Pro/Enterprise için)

Eğer Windows 10/11 Pro veya daha üst bir sürüm kullanıyorsanız, en temiz çözüm budur. "Gri kalan" kutucuğu bu yöntemle aşabilirsiniz.
Klavyenizden Windows + R tuşlarına basın.
Açılan kutuya secpol.msc yazın ve Enter'a basın.
Sol menüden şu yolu izleyin: Yerel İlkeler > Güvenlik Seçenekleri (Local Policies > Security Options).
Sağ taraftaki listeden "Etkileşimli oturum açma: CTRL+ALT+DEL gerektirme" (Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL) seçeneğini bulun ve çift tıklayın.

Bu ayarın mantığı "tersine" çalışır:
Etkin (Enabled): Tuş kombinasyonu gerekmez (İstediğiniz durum).
Devre Dışı (Disabled): Tuş kombinasyonu gerekir (Şu anki durum).

Etkin seçeneğini işaretleyin ve "Uygula" ardından "Tamam" diyerek çıkın.

Son düzenleme:
Yapmadıysanız yeniden başlatmayı deneyin.

Registry üzerinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System anahtarına bakın. DisableCAD girdisi varsa 1 yapın, yoksa DWORD olarak ekleyip 1 yapın.

Çözüm yazmışsınız ama pro kullanmayanlar onu yapamaz.

Bu sorunun oluşmasını sağlayan tum adımları belirterek GitHub reposunda issue açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…