Lucas
Başarılı
Merhaba değerli Techolay okurları. PowerToys ile “Sınır Tanımayan Fare” özelliğini aktive edip denedikten sonra, oturum açma gereksiniminin herhangi bir tuş ya da fare tıklamasından CTRL + ALT + Delete kombinasyonuna geçtiğini fark ettim. Gerekli yerlerde aktif etmenin mantıklı olacağını düşünüp eski hâline döndürmek için bu PowerToys özelliğini kapattım; ancak oturum açma ekranım hâlâ tuş kombinasyonu istiyor.
Üstelik Kullanıcı Hesapları ayarlarının altında, tuş kombinasyonu ile oturum açma seçeneği işareti tıklanamaz olarak değişmiş:
Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Sorunu şu şekilde çözdüm:
Yerel Güvenlik İlkesi ile Düzeltme (Windows Pro/Enterprise için)
Eğer Windows 10/11 Pro veya daha üst bir sürüm kullanıyorsanız, en temiz çözüm budur. "Gri kalan" kutucuğu bu yöntemle aşabilirsiniz.
Klavyenizden Windows + R tuşlarına basın.
Açılan kutuya secpol.msc yazın ve Enter'a basın.
Sol menüden şu yolu izleyin: Yerel İlkeler > Güvenlik Seçenekleri (Local Policies > Security Options).
Sağ taraftaki listeden "Etkileşimli oturum açma: CTRL+ALT+DEL gerektirme" (Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL) seçeneğini bulun ve çift tıklayın.
Bu ayarın mantığı "tersine" çalışır:
Etkin (Enabled): Tuş kombinasyonu gerekmez (İstediğiniz durum).
Devre Dışı (Disabled): Tuş kombinasyonu gerekir (Şu anki durum).
Etkin seçeneğini işaretleyin ve "Uygula" ardından "Tamam" diyerek çıkın.
Üstelik Kullanıcı Hesapları ayarlarının altında, tuş kombinasyonu ile oturum açma seçeneği işareti tıklanamaz olarak değişmiş:
Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Sorunu şu şekilde çözdüm:
Yerel Güvenlik İlkesi ile Düzeltme (Windows Pro/Enterprise için)
Eğer Windows 10/11 Pro veya daha üst bir sürüm kullanıyorsanız, en temiz çözüm budur. "Gri kalan" kutucuğu bu yöntemle aşabilirsiniz.
Klavyenizden Windows + R tuşlarına basın.
Açılan kutuya secpol.msc yazın ve Enter'a basın.
Sol menüden şu yolu izleyin: Yerel İlkeler > Güvenlik Seçenekleri (Local Policies > Security Options).
Sağ taraftaki listeden "Etkileşimli oturum açma: CTRL+ALT+DEL gerektirme" (Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL) seçeneğini bulun ve çift tıklayın.
Bu ayarın mantığı "tersine" çalışır:
Etkin (Enabled): Tuş kombinasyonu gerekmez (İstediğiniz durum).
Devre Dışı (Disabled): Tuş kombinasyonu gerekir (Şu anki durum).
Etkin seçeneğini işaretleyin ve "Uygula" ardından "Tamam" diyerek çıkın.
Son düzenleme: