oooiky

Uzman
Merhabalar. Bu aralar Premiere Pro ve After Effects öğrenmeye heveslendim. Basit programlardan (CapCut gibi) videolar düzenlemişliğim var, yani temel şeyleri biliyorum. Onur Naci Öztürklerin 15 dakikalık Premiere Pro videosunu izledim, arayüzü anladım ama pratikte nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yani herhangi bir sosyal medya platformuna içerik üretmiyorum, elimde videoda yok; yani edit yapabileceğim videolar yok elimde. Öneriniz var mı? Aklımda gameplay videosu çekip kendi halimde editleme fikri var.

Merhabalar. Bu aralar Premiere Pro ve After Effects öğrenmeye heveslendim. Basit programlardan (CapCut gibi) videolar düzenlemişliğim var, yani temel şeyleri biliyorum. Onur Naci Öztürklerin 15 dakikalık Premiere Pro videosunu izledim, arayüzü anladım ama pratikte nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yani herhangi bir sosyal medya platformuna içerik üretmiyorum, elimde videoda yok; yani edit yapabileceğim videolar yok elimde. Öneriniz var mı? Aklımda gameplay videosu çekip kendi halimde editleme fikri var.
Açıkçası ben de programı öğrenmeyi çok istiyorum ben kendim daha çok kamera karşısına geçip konuşan son videoları CapCut’tan düzenleyen birisiyim genelde konuşamadığım veya duraksadığım yerleri keserim bence başlangıç için bu tarz bir şey yapabilirsin kameranın karşısına geç bir şeyler anlat ya da kullandığın bir ürünü anlat

Merhaba, en azından sevdiğiniz bir oyundan 1-2 video kaydı alıp, deneye deneye arayüze hakim olursunuz diye düşünüyorum. Bende güncelde capcut'tan yapıyorum. Biraz ilerleme sağladıktan sonra bende Adobe'ye geçeceğim. İstediğiniz kadar video izleyin pratiğe geçmeden öğrenmek zor gibi benim şahsi düşüncem. Her yeni videomda başka bir efekt, başka bir kurgu taktiği öğreniyorum. Kısaca yaparak öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Açıkçası ben de programı öğrenmeyi çok istiyorum ben kendim daha çok kamera karşısına geçip konuşan son videoları CapCut'tan düzenleyen birisiyim genelde konuşamadığım veya duraksadığım yerleri keserim bence başlangıç için bu tarz bir şey yapabilirsin kameranın karşısına geç bir şeyler anlat ya da kullandığın bir ürünü anlat.

Tavsiye için sağ olun hocam oradan patikleştirip efekt işine girebilirim herhalde.

Merhaba, en azından sevdiğiniz bir oyundan 1-2 video kaydı alıp, deneye deneye arayüze hakim olursunuz diye düşünüyorum. Bende güncelde CapCut'tan yapıyorum. Biraz ilerleme sağladıktan sonra bende Adobe'ye geçeceğim. İstediğiniz kadar video izleyin pratiğe geçmeden öğrenmek zor gibi benim şahsi düşüncem. Her yeni videomda başka bir efekt, başka bir kurgu taktiği öğreniyorum. Kısaca yaparak öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Aynen öyle yaparak pratikleştireceğim artık. CapCut yararlı bir program bence. CapCut'ta temel şeyleri kavradıktan sonra Premiere'de fazla bir yabancılık çekmedim ama Premier'de yapılabilecek çok fazla şey olduğu için zaman ayırmak lazım.

Son düzenleme:
Tavsiye için sağ olun hocam oradan patikleştirip efekt işine girebilirim herhalde.

Aynen öyle yaparak pratikleştireceğim artık. CapCut yararlı bir program bence. CapCut'ta temel şeyleri kavradıktan sonra Premiere'de fazla bir yabancılık çekmedim ama Premier'de yapılabilecek çok fazla şey olduğu için zaman ayırmak lazım.
Evet, yaparken keyif alacağınıza eminim. Öğrenci iseniz öğrenciye uygun ücrette pakette sunabiliyor Premier Pro. Capcut'ta biraz geliştikten sonra geçmek en mantıklısı, ücret sizin için sorun ise 1 haftalık deneme sürümünden yararlanabilirsiniz hocam.