EfeA

Yetkin
Yer
İstanbul
Tam teşekküllü şekilde 0'dan Adobe Premiere Pro öğrenmek istiyorum. Udemy'de birkaç kurs gördüm, sürekli güncellenen içerikler, YouTube ve Instagram'a özel dersler, detaylı ses düzenlemesi, profesyonel yeşil ekran (Green screen) kullanımı, profesyonel şekilde video ve ses düzenleyebilme, YouTube ve Instagram için özel montaj teknikleri, renkleri daha iyi hale getirerek sinematik videolar oluşturmayı öğretmeyi vadediyorlar. Daha önce bu tarz kursları alıp bana öneri ve tavsiye verebilecekler var mı?

Kurs almadan da Adobe Premiere öğrenmek mümkün hatta sıfırdan başlayan biri için çoğu zaman daha doğru bir başlangıç bile olabilir. Udemy'de gördüğün kursların anlattığı şeylerin büyük kısmı zaten internette ücretsiz ve güncel olarak mevcut. Premiere Pro, sonuçta kurgu yapacağın bir araç ve bu yüzden ilk odaklanman gereken şey “hangi buton nerede”den çok kurgu mantığı olmalı. Premiere basics, gavin herman, justin odisho gibi kanallar güzel. Arayüzü tanıtıyorlar, timeline mantığını öğretiyorlar, kesme birleştirme, ses ayarı, basit renk düzeltme ve Green screen gibi konuları net ve gereksiz şov yapmadan anlatıyorlar. Bunları izlerken aynı anda Premiere'i açıp birebir uyguladığında öğrenme hızı, çoğu Udemy kursundan daha yüksek oluyor. Çünkü pasif izlemiyorsun direkt üretime giriyorsun. Şunu da net söylemek lazım Premiere Pro seni “sinematik” yapmaz. Renk, tempo, ritim, hikâye ve ses dengesi seni sinematik yapar. Bunlar da yazılımdan bağımsız kurgu teknikleridir. O yüzden ilk aşamada efekt kasmak yerine kesmenin neden orada yapıldığını, müziğin görüntüyle neden orada buluştuğunu öğrenmek çok daha değerlidir.