oluken

Uzman
Herkese merhaba, Thomann'dan yeni aldığım PreSonus Studio Channel ile ilgili teknik tavsiye almak için size ulaşıyorum. Türkiye'de yaşıyorum, bu yüzden Almanya'ya geri göndermek lojistik açıdan bir kabus olur ve geri göndermeden önce %100 emin olmak istiyorum, çünkü donanımsal bir arıza olduğundan emin olmak istiyorum.

Sorun: Cihaz yaklaşık 3 dakika çalıştıktan sonra sürekli, düşük frekanslı bir uğultu/vızıltı (0Hz ila 500Hz aralığı) ortaya çıkıyor. Arka planda "kedi mırıltısı" gibi bir ses.

Şimdiye Kadar Test Ettiklerim:

Girişten Bağımsız: Girişe mikrofon veya XLR kablosu bağlı olmasa bile gürültü mevcut. Bir tarafı dişi XLR bir tarafı stereo balanslı TRS jack ile bile denedim sorun aynı.

Ayarlardan Bağımsız: Uğultu, Tube Drive ve Gain sıfırda olsa bile devam ediyor. Gain'ı yükseltmek, DAW'ımda sesi daha da yükseltiyor.

Güç/Topraklama: Farklı prizler ve hatta yıldız topraklama (aynı şerit üzerinde PC ve Analog) denedim. Hiçbir değişiklik olmadı.

Isınma ile İlgili: Başlaması 3 dakika sürdüğü için, ısındıkça bir bileşenin (kondansatör veya lambanın kendisi) arızalandığını düşünüyorum.

Soru: Cihaz yepyeni olduğuna göre, bu ünitelerde güç kaynağı filtrelemesinde ki bir kronik sorun mu? Tube Drive düğmesi sıfırda olsa bile, arızalı bir 12AX7 lambası buna neden olabilir mi?

Spektrum analiz cihazını ve sesi gösteren bir video kaydettim: ytlink: