Print Server kurulan eski modemi Keenetic Hopper KN-3811 modeme bağlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozguranil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 166
  • Etiketler Etiketler
    eski

ozguranil

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,
Ben Superonline'ın modeminden bıkıp usandığım için Keenetic Hopper KN-3811'i tercih ederek yeni bir modem satın aldım. Yazıcım Brother DCP 1511 ve Wi-Fi özelliği yok. Bu nedenle yazıcımı Superonline'ın bana verdiği eski modemin USB portuna bağlayarak (print server kurarak) kullanma kararı aldım. Yazıcımı internetin olduğu yeni modemimin USB girişine bağlamadım çünkü orada yazıcımı koyabileceğim bir alan yok. Şu anda yazıcımdan çıktı alabiliyorum ancak şöyle bir sorunum var: Print Server'ı eski modeme kurduğumdan dolayı çıktı almak istediğimde Keenetic modemden bağlantıyı kesip eski modemime bağlanmam gerekiyor.

Şimdi istediğim şu: Kendi modemimden ayrılmadan eski modemi yeni modemime bir şekilde bağlayıp sadece print server özelliğinden faydalanmak istiyorum. İnterneti falan dağıtmasını istemiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_7722.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 63
  • IMG_7724.webp
    2 MB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıcınızı sadece eski modemin USB portuna bağlayarak Print Server olarak kullanmak ve yeni modeminizle bağlantıyı kesmeden bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Keenetic Modem Ayarları:
- Keenetic modemin web arayüzüne giriş yapın (genellikle 192.168.1.1).
- Giriş yaptıktan sonra, internet bağlantı ayarlarını kontrol edin ve WAN ayarlarını "Statik IP" veya "DHCP" olarak yapılandırın (internet bağlantısını kapatmayı düşündüğünüz için bu ayarları değiştirmeyebilirsiniz).

2. Eski Modemin Bağlantısı:
- Eski modemden Keenetic modemine bir ethernet kablosu bağlayın.
- Bu kablonun bir ucu eski modemdeki herhangi bir LAN portuna, diğer ucu Keenetic modemin WAN portuna bağlanmalıdır.

3. IP Adresi Ayarları:
- Eski modem için IP adresini kontrol edin. Bu adresin, Keenetic modemle çakışmaması için farklı bir IP aralığında olduğundan emin olun (örneğin; eski modem 192.168.1.1 ve Keenetic 192.168.0.1).

4. Print Server Ayarları:
- Eski modemde Print Server'ı aktif hale getirin. Yazıcınızın bilgisayardan erişilebilir olduğundan emin olun.
- Yazıcının IP adresini not edin (bu, genellikle yazıcının ayarlarında bulunabilir).

5. Yazıcıyı Ağda Tanıtma:
- Bilgisayarınızda "Aygıtlar ve Yazıcılar" kısmına gidin.
- Yazıcı ekleme işlemini başlatın ve "Ağ Yazıcısı" seçeneğini seçin. Yazıcının IP adresini girerek bağlantıyı tamamlayın.

6. Test Çıktısı:
- Bilgisayarınızdan yazıcıyı test edin, bir çıktı alarak bağlantıların doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bu adımları takip ederek eski modemin Print Server işlevini kullanmaya devam ederken, internet bağlantınızı Keenetic modem üzerinde tutabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, adımları tekrar gözden geçirin veya doğru IP ayarlarını kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…