Prisma "Can't reach database server at `localhost:5432`" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 154
  • Etiketler Etiketler
    server

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Arkadaşlar bu hatayı alıyorum Prisma'da veri tabanı eşleşmesi yaparken.
Can't reach database server at localhost:5432

Ulaşılamıyor diyor. Her şeyi denedim aklımı kaçıracağım. Bu host adresini 3306 yaptım o da olmuyor. Nasıl çözerim? Websiteme koddan yazı yazmak zor oluyor. Teşekkür ederim.

Not: Konuda çok amatörüm, amatör olmasam zaten çözerdim. Gerekli bilgileri siz isteyin sağlarım.

3306 MySQL'in, 5432 PostgreSQL'in varsayılan portudur. Siz hangi veri tabanını kurdunuz? Hatta şöyle sorayım bir veri tabanı programını bilgisayarınızda çalıştırdınız mı? Prisma kütüphanesi sadece JavaScript'te veri tabanı işlemlerinizi ORM ile yapabilmenizi sağlayan bir kütüphane. Yoktan veri tabanı var edemez, sizin kurulumunu yaptığınız bir veri tabanına bağlanır.

Infinity free'den açmaya çalışıyorum veritabanını. Herhangi veritabanı kurmadım. Çoğu şeyi baştan yanlış mı yapıyorum?

Infinity free'den açmaya çalışıyorum veritabanını. Herhangi veritabanı kurmadım. Çoğu şeyi baştan yanlış mı yapıyorum?
Infinity Free'nin ne olduğunu bilmiyorum ancak sanırım ücretsiz olarak PHP ve MySQL sunuyormuş. Burada size bir MySQL sunucusu veriliyorsa bu sunucunun bağlantı bilgileri de verilmeli örneğin 10.20.30.40:3306 gibi bir bağlantı adresi verilmeli ve siz Prisma'da bu adresi bağlanacağınız veri tabanı belirlemelisiniz, ayrıca schema.prisma dosyası içerisinde de provider kısmını buna göre düzenlemeniz gerekir.

CSS:
datasource db {
  provider = "mysql"
  url      = env("DATABASE_URL")

DATABASE_URL .env dosyası içerisine yazılır. Eğer direkt bir web sitesi yazıp yayınlama planınız yoksa benim tavsiyem kullanmak istediğiniz veri tabanını bilgisayarınıza kurup yerelde çalıştırmak. MySQL, PostgreSQL, MongoDB vb. hepsi bu imkanı sunuyor, isterseniz doğrudan bir Windows programı ve servis olarak kurabilirsiniz veya isterseniz Docker üzerindende çalıştırabilirsiniz. Konuştukça öğrenmeniz gereken terim sayısının arttığının farkındayım ama bu iş böyle.

Ben biraz daha araştırayım hocam. Sanırım en hayırlısı bu olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…