Problemler nasıl halledilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 214
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Winner

Üstün
Hocam TYT'de 15 net bandındayım 30 soruda. Fakat problemlerden 0 çekiyorum neredeyse. Nasıl halledebilirim? Konu videosu falan lazım mı? Ayrıca Orijinal'in fasikülüne de giriştim fakat en son çözdüğüm kesirler testinde 2 soru falan yapabildim.

Konu TYT için açılmış ben de genel hayat sandım ya ahahaha. Hocam problemleri halletmek için örnek soru çözmeniz lazım. Zaten kalıpları aynı sayıları farklı. Çözüm yöntemlerine biraz göz atmanızı öneririm. Sınava çalışırken yüzde problemlerini yapamıyordum. Sonrasında YouTube hocalarından soru çözümlerine baktım. Sadece 4 farklı soru türü vardı. Soru çözme mantığını iyice oturtup soruların hepsini çözmüştüm. Bu işçi-havuz problemleri için de geçerli. Sorurlar aslında hep birbirinin aynısı.

Konu anlatımı üstün körü dinleyebilirsin, iyi olur. Ama problemler daha çok pratiklikle alakalı. Ne kadar çok çözersen o kadar hızlı anlarsın ve çözersin. Zaten temelinde denklem kurmak var. Onu yapabildin mi çoğu soruyu da yaparsın.

Hocam zaten işçi ve karışımdan TYT'de adam akıllı soru gelmiyor. Bu 2 konu dışındakileri halletmem lazım öncelikle.

Bıyıklı Matematik'in "Problemlerde 10 Günde Temel Atma" kitabını öneririm. Soruları gayet güzel ve kitabı sıfırdan sonuna kadar çözmüş arkadaşlarımın düşünceleri de gayet olumlu.

Hangi soru bankası veya fasikülden başlamak gerekiyor.

Hangi soru bankası veya fasikülden başlamak gerekiyor.

Naçizane tavsiyem çözdüğünüz herhangi bir soru bankası varsa ondaki problemler ünitesini bitirdikten sonra sadece problem soruları görmek için ilk başta Mikroorijinal problemler kitabı. Sonrasında da Acil'in Problemler kitabı (ilaç olan değil) çözerseniz yeterli olacaktır.

Bol soru çözmen lazım. Bence konu anlatımı şart değil. Yapamadığın sorunun çözümüne bakarsın yeterli olur. Kitap olarak kolaydan başlayıp zora doğru gitmek en iyisi. Ve her gün düzenli çözmen lazım.

Hocam önerdiğiniz playlist var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…