OnePC

Uzman
Merhabalar. Mezun senem ve geçen seneden temelim var. Temmuz 1’de Eyüp B. Matematik kampına başladım. Şuan Köklü Sayılara kadar geldim. Bundan sonra Çarpanlara Ayırma var sonra Problemlere geçiyor. Biri diyor ki direkt AYT’ye geç, Problemleri paralel olarak götür. Biri de diyor ki öyle hiç yürümez, 1-1.5 ay daha ver, problemler komple bitsin sonra AYT’ye geç. Benim aklımdaki plan şu:

Problemlere geldiğimde 3D VDD + 3D Soru Bankasından götüreceğim. Problemlerin İlacından da hergün 10-15 soru da olsa rutine bağlayacağım. Problemler fasiküle böyle başlayacağım. Yani günde yarım saat bile olsa Paragrafta nasıl o ritimi oturttuysam Problemlerde de oturtturacağım.

Sonra TYT’de Fonksiyonları bitirdikten sonra Apotemi Fonksiyonlardan (başka fasikülde olabilir) bunu bitireceğim sonra AYT’ye başlayacağım. Zaten geçen seneden AYT konularını bitirmiştim ama bu sene daha detaylı sağlam çalışacağım.

Planım programım nasıl sizce? Acaba Problemlerle zaman kaybetmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısal?/Sözel?/Eşit Ağırlık?

Öncelikle sizi sizden iyi kimse tanıyamaz, söylenen ve genelde bir çok insanda çalışan başarı getiren yöntemler sizi başarıya götürmeyebilir. Geçen seneden de zaten temeliniz var ise şu an emin olun hocalar ve rehberlikçiler sizin sınav, sınav psikolojisi çalışma stratejisilerini sizden daha aşağıda biliyorlar. Sadece sizin içinde bulunduğunuz durumun stresinden ötürü hata yaptığınızda objektif bir şekilde dışardan rahat perspektiften yorumlama yapabiliyorlar.

Bence planınız mantıklı.

SAY veya EA'cı iseniz: Benim görüşüm geçen seneden temeliniz var ise TYT problemler konusu formül veya öğrenmeden ziyade hız arttırma ve soru tipi ezberleme alanı. Bu nedenle problemler konusuna gelince TYT konularını bitirip AYT başlayıp her gün 20+ problem çözme bana daha mantıklı gelen bir yaklaşım. AYT kendi içerisinde polinom, analitik ve LTİ barındırdığı için TYT fonksiyonlar konusu su gibi geçer.

Ben mezuna kalmadım ama mezuna kalsaydım AYT ve geometri ağırlıklı bir çalışma programı yapacağıma eminim. Erken bir şekilde TYT konularını bitirip TYT-AYT denemelere başlamaya çalışırdım. Sosyal ve Fen kısmında ezber yapmam gereken şeyleri not alıp günlük ezberimi yapardım.

Not: Bu dediklerim tamamen benim şahsi fikrim, ben YKS'de ilk girdiğim sene say 19k sıralama yaptım. Fikirlerim yanlış olabilir.

Sayısal?/Sözel?/Eşit Ağırlık?

Öncelikle sizi sizden iyi kimse tanıyamaz, söylenen ve genelde bir çok insanda çalışan başarı getiren yöntemler sizi başarıya götürmeyebilir. Geçen seneden de zaten temeliniz var ise şu an emin olun hocalar ve rehberlikçiler sizin sınav, sınav psikolojisi çalışma stratejisilerini sizden daha aşağıda biliyorlar. Sadece sizin içinde bulunduğunuz durumun stresinden ötürü hata yaptığınızda objektif bir şekilde dışardan rahat perspektiften yorumlama yapabiliyorlar.

Bence planınız mantıklı.

SAY veya EA'cı iseniz: Benim görüşüm geçen seneden temeliniz var ise TYT problemler konusu formül veya öğrenmeden ziyade hız arttırma ve soru tipi ezberleme alanı. Bu nedenle problemler konusuna gelince TYT konularını bitirip AYT başlayıp her gün 20+ problem çözme bana daha mantıklı gelen bir yaklaşım. AYT kendi içerisinde polinom, analitik ve LTİ barındırdığı için TYT fonksiyonlar konusu su gibi geçer.

Ben mezuna kalmadım ama mezuna kalsaydım AYT ve geometri ağırlıklı bir çalışma programı yapacağıma eminim. Erken bir şekilde TYT konularını bitirip TYT-AYT denemelere başlamaya çalışırdım. Sosyal ve Fen kısmında ezber yapmam gereken şeyleri not alıp günlük ezberimi yapardım.

Not: Bu dediklerim tamamen benim şahsi fikrim, ben YKS'de ilk girdiğim sene say 19k sıralama yaptım. Fikirlerim yanlış olabilir.
Fikirleriniz beni çok aydınlattı teşekkür ederim. Fen kısmı çok istediğim gibi gitmiyor. Geçen sene mesela hiç Fen çalışmıyordum. Bu sene çalışıyorum ama düzgün mü çalışıyorum bilmiyorum. En önemlisi yavaş mıyım onu da bilmiyorum. Dediğim gibi ilk 12 biter bitmez AYT’ye geçmek yerine, Problemleri de komple bitirip Kümeler ve TYT Fonksiyonu da bitirip sağlama alıp öyle AYT’ye geçmek istiyorum. 1-2 ay daha geç geçmiş olacağım ama hem TYT hem AYT için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

AYT için gerekli konuları bitir direkt AYT'ye geç. YKS'de çok özgün problemler çıkacağından soru tipi ezberleme gibi diye bir şeyde yoktur. 3D vdd + bir soru bankası problemler için yeterde artar. Geri kalan kısmı haftalık TYT denemesi ve son aylardaki branş + genel denemelerle halledilir.

AYT için gerekli konuları bitir direkt AYT'ye geç. YKS'de çok özgün problemler çıkacağından soru tipi ezberleme gibi diye bir şeyde yoktur. 3D vdd + bir soru bankası problemler için yeterde artar. Geri kalan kısmı haftalık TYT denemesi ve son aylardaki branş + genel denemelerle halledilir.
Tamam 1 hafta içinde Çarpanlara Ayırmayı bitirmiş oluyorum zaten. Ama Problemleri de bitirmek istiyorum yoksa AYT ile paralel götürürsem hiç verimli geçeceğini sanmıyorum. Gözümde büyüyeceğini düşünüyorum. Bir yanlışım yoksa tabii.

Tamam 1 hafta içinde çarpanlara ayırmayı bitirmiş oluyorum zaten. Ama problemleri de bitirmek istiyorum yoksa AYT ile paralel götürürsem hiç verimli geçeceğini sanmıyorum. Gözümde büyüyeceğini düşünüyorum. Bir yanlışım yoksa tabii.

Problemler bitmez. 3-4 farklı kaynaktan problemler bitiren elemanlar bu seneki TYT'de patladı. Problem çözme yeteniğiniz gelişmeli. Rahat süre ile çözülen tesler değil sınırlı süre içinde çözülen denemeler sizi geliştirir bu konuda. Kaynak tabii ki de çözülecek ancak vdd + bir kaynak dışında oturup fasikül çözülmesi gereksiz bence.

Problemler bitmez. 3-4 farklı kaynaktan problemler bitiren elemanlar bu seneki TYT'de patladı. Problem çözme yeteniğiniz gelişmeli. Rahat süre ile çözülen tesler değil sınırlı süre içinde çözülen denemeler sizi geliştirir bu konuda. Kaynak tabii ki de çözülecek ancak vdd + bir kaynak dışında oturup fasikül çözülmesi gereksiz bence.
Hocam 3-4 kitabı bir arada bitirmeyeceğim zaten. İlk 12 konu nasıl bittiyse aynı şekilde problemleri de o şekilde bitireceğim. 3D VDD + 3D Soru Bankası şeklinde gideceğim. Problem fasiküllerini rutin olarak düşünün. Matematik için ayırdığım zamanda değil onun haricinde günde 15-20 dakika çözeceğim. 3-4 kitap hemen problem kitabı bitireyim demiyorum.

Hocam 3-4 kitabı bir arada bitirmeyeceğim zaten. İlk 12 konu nasıl bittiyse aynı şekilde problemleri de o şekilde bitireceğim. 3D vdd + 3D soru bankası şeklinde gideceğim. Problem fasiküllerini rutin olarak düşünün. Matematik için ayırdığım zamanda değil onun haricinde günde 15-20 dakika çözeceğim. 3-4 kitap hemen problem kitabı bitireyim demiyorum.

Günlük paragraf çözer gibi yapılabilir ancak AYT çalışmalarını gram etkilememeli.