Zamanında Technopat'ta gönderdiğim e-posta üzerine açılan Emre C ile 40 mesajlık bir özel konuşma var. Aynısını burada Gurney ile yapmaktan mutluluk duyarım. Hatırladığım kadarıyla ban bir gerekçe dahi sunamamıştı. Her zamanki gibi öneri konusu aç dendi. Açılınca linç yiyeceğimi bildiğim için açmadım bile. Mert daha sevilen birisi. O bile zar zor pozitif oyda kalıyor.
Hala forum kültürüne aykırı bir şey olduğunu düşünüyorum.
Maalesef özel mesajdan bahsetmeniz üzerine konudaki çoğu mesaj ona yoğunlanmış.
Beğenmeme atmak yerine lütfen açıklayın. Ne var orada?
Sadece takip ettiğiniz üyelere aldığınızı varsayalım. (Kurallara aykırı olduğu için tutuyorum, yoksa pek umurumda olan bir şey değil) Siz özel iletişim adresinizi orada paylaşsanız sizi raporlayacak birisi kalmıyor. Bu mu amaç? Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü.
Ki onun için ayrı ayar var mış. Profil açık olup profil mesajları gizli olabilir. Hala kurallar gereği olmaması taraftarıyım. Kurallar değiştirilirse olsun, eyvallah. Adam kendi sosyal medyasını kendi yakın gördüğü kişilere saklamak istiyor olabilir.
Şu anda yok ama mesaj bölümleri kısmına oradan erişemez.
Sizinle beraber metrobüse mi bindiler? Ne oldu? Raporlarsınız, gerekilirse tatile gönderilir. Yani umarım bu kararı almayacak kadar korkmuyorlardır.
Geçen Technopat'ta bariz trolleri raporladım. Ama öyle böyle değil. Adam o trolü yapmak için aylarca beklemiş, hesaplar açmış. Hesap aynı duruyor.
Normal mesajlarınız zaten ortada. Gizleyemiyorsunuz. Profil mesajını gizleme kısmı var mış. Takip ettiğiniz üyeler yaparsınız, hatta kimse görmesin bile yapabiliyorsunuz.
Tamam da bu yapılabilen bir şey.
Şurada bul butonunun olmaması sadece XenForo cinsliği. Profili gizli olanlarda yok. Rapor butonunu eklerken aklıma gelse değiştirirdim. Sonra kaldı. Tarayıcı eklentimde koydum. Ulaşılamayan bir şey değil çünkü. Forumun arama kısmı kullanılarak erişilebilecek bir şey.
Eklenti yazar ayarı kaldırırsın. Herkesin ayarını da açığa çekersin. Atom parçalamaktan kolay.
Konuya 28 mesaj yazılmış ve gördüğüm kadarıyla gizlenmek isteyip gizlenemeyen, gizlenmesinin forum yararına olabilecek bir şeyin gizlenmesine sebep olmayacak bir şeyden bahseden yok. Olan varsa buyursun. Ciddiyim. Bana şu oluyor deyin, ben de onun iyi kullamına örnek vereyim. Kötü kullanımlara gelecekseniz bunun sonu yok. İnsana ne verirseniz kötüye kullanabilir.
Bu kadar şeyi bu kadar kısa sürede okumuş olamazsın. Daha ana sayfaya geçip iki konu ismi anca okudum.