Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Mert

Üstün
Sosyal Locası
Konuya direkt gireceğim. Yapılsın/yapılmalı diye bir ısrarım yok ancak sebebini merak ediyorum.

Bilgisayarı aldığımdan beri forumlarla iç içeyim ve ben Technopat'ta ilk defa bu kadar saçma olduğunu gördüğüm bir şeyden söz etmek istiyorum. Maalesef burada da devam ediyor.

Bir kişinin profilini incelemek istiyorum. Örneğin şu kişi:

Fakat giremiyorum. Yahu neden? Kişisel fotoğraf mı paylaşılıyor, sohbet mi dönüyor sebebi nedir? Herkesin bildiği, benim kaçırdığım bir şey varsa lütfen yazın ki ben de öğreneyim. Benim amacım, geçmiş konu ve mesajlarını görmek. Bir forumda niçin başka profile girilir ki zaten?

Benim gizlilik ayarlarım "Sadece Üyeler" modunda. Kayıt olan herkes benim profilimi görebilir.

Zaten kıl olduğum bir diğer durum da özel mesaj olmaması, arkadaşlar biz bu sitede nasıl sosyalleşeceğiz? Profil kapalı, ÖM kapalı. Ben bu siteye sadece insanların sorunlarını çözmek için girmek istemiyorum.

Forum kültürüne çok aykırı şeyler olduğunu düşünüyorum ben bu tarz ayarların. Burada yazdığımız her şey public, profil neden gizli?

Tamam, saklamak istiyor olabilirsiniz buna kabulüm ancak bari kullanıcının açtığı konuları ve mesajlarını da görebileyim. Zaten forumda arayınca bulunan şeyler.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Açıklama yazıyordum da yanlış yazmışım :rofl: ...gizlenmemesine sebep olmayacak... şeklinde olmalıydı.
Özetle ben hakkında kısmına güzel şeyler yazıyorum, bunu üyeler görmesin demek saçma. Yazmazsan görmez. Yaş yazmak zorunlu sanırım. Ama gizlersen görmezler. Gerçi hala gizliyken bile şurada çıkma ihtimali var. Bundan emin değilim. Galiba zamanında gördüm ya da bana öyle geldi ki bu tarz olay her aklıma geldiğinde bu düşünce de yanında geliyor.

Şimdi siz mesajı yazınca denedim
Ben de denedim ve girebiliyorum :cautious: Sanırım bir ara kapalıydı sonra üyelere açtı.

Ne zaman görsem saçma dediğim bir özellik bu. Bana faydası da yok zararı da yok ama çok saçma. Çok büyük ihtimalle kullanıcı takipçilerini veya takip ettiklerini göstermemek için kapatıyor.

Zamanında Technopat'ta gönderdiğim e-posta üzerine açılan Emre C ile 40 mesajlık bir özel konuşma var. Aynısını burada Gurney ile yapmaktan mutluluk duyarım. Hatırladığım kadarıyla ban bir gerekçe dahi sunamamıştı. Her zamanki gibi öneri konusu aç dendi. Açılınca linç yiyeceğimi bildiğim için açmadım bile. Mert daha sevilen birisi. O bile zar zor pozitif oyda kalıyor.
Hala forum kültürüne aykırı bir şey olduğunu düşünüyorum.

Maalesef özel mesajdan bahsetmeniz üzerine konudaki çoğu mesaj ona yoğunlanmış.

Beğenmeme atmak yerine lütfen açıklayın. Ne var orada?

Sadece takip ettiğiniz üyelere aldığınızı varsayalım. (Kurallara aykırı olduğu için tutuyorum, yoksa pek umurumda olan bir şey değil) Siz özel iletişim adresinizi orada paylaşsanız sizi raporlayacak birisi kalmıyor. Bu mu amaç? Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü.
Ki onun için ayrı ayar var mış. Profil açık olup profil mesajları gizli olabilir. Hala kurallar gereği olmaması taraftarıyım. Kurallar değiştirilirse olsun, eyvallah. Adam kendi sosyal medyasını kendi yakın gördüğü kişilere saklamak istiyor olabilir.

Şu anda yok ama mesaj bölümleri kısmına oradan erişemez.

Sizinle beraber metrobüse mi bindiler? Ne oldu? Raporlarsınız, gerekilirse tatile gönderilir. Yani umarım bu kararı almayacak kadar korkmuyorlardır.
Geçen Technopat'ta bariz trolleri raporladım. Ama öyle böyle değil. Adam o trolü yapmak için aylarca beklemiş, hesaplar açmış. Hesap aynı duruyor.

Normal mesajlarınız zaten ortada. Gizleyemiyorsunuz. Profil mesajını gizleme kısmı var mış. Takip ettiğiniz üyeler yaparsınız, hatta kimse görmesin bile yapabiliyorsunuz.

Tamam da bu yapılabilen bir şey.
Şurada bul butonunun olmaması sadece XenForo cinsliği. Profili gizli olanlarda yok. Rapor butonunu eklerken aklıma gelse değiştirirdim. Sonra kaldı. Tarayıcı eklentimde koydum. Ulaşılamayan bir şey değil çünkü. Forumun arama kısmı kullanılarak erişilebilecek bir şey.

Eklenti yazar ayarı kaldırırsın. Herkesin ayarını da açığa çekersin. Atom parçalamaktan kolay.

Konuya 28 mesaj yazılmış ve gördüğüm kadarıyla gizlenmek isteyip gizlenemeyen, gizlenmesinin forum yararına olabilecek bir şeyin gizlenmesine sebep olmayacak bir şeyden bahseden yok. Olan varsa buyursun. Ciddiyim. Bana şu oluyor deyin, ben de onun iyi kullamına örnek vereyim. Kötü kullanımlara gelecekseniz bunun sonu yok. İnsana ne verirseniz kötüye kullanabilir.

Bu kadar şeyi bu kadar kısa sürede okumuş olamazsın. Daha ana sayfaya geçip iki konu ismi anca okudum.

Açıkçası bir amacı yok. Arama kısmında da gözükmese o zaman tamam derdim ama şu durumda boş bir özellik. TP de çalışıyor mu diye denemek için açmıştım. Belki hala açıktır. Bir denersiniz.

Ayrıca forumda tepki toplayan ya da fütursuzda sözler sarfeden birisi değilsiniz. Linç yiyebileceğiniz bir durum da göremiyorum.

Ne zaman görsem saçma dediğim bir özellik bu. Bana faydası da yok zararı da yok ama çok saçma. Çok büyük ihtimalle kullanıcı takipçilerini veya takip ettiklerini göstermemek için kapatıyor.
Kimseye bir zararı yok zaten, fikir almak için açtım konuyu.

Halen mantıklı bir cevap gelmedi, orası ayrı.

Profile girip bakmak bende moderatör alışkanlığı. Çoğu zaman konu açılıp onaya düşünce bir profile bakıp benzer konu açılmış mı kontrol ederim.

Halen de kontrol ediyorum çünkü daha bugün çok benzer bir durum başıma geldi, raporladım.

Faydası var.
Şu an var olmasa da eklendiğinde (eklenmezse beklemekten TEMA vakfının diktiği ağaçlardan birine dönüşebilirim) bana 30 bin liralık bilgisayar öneren adamın daha önce o kategoride kaç mesaj yazdığını, ne mesaj yazdığını görebiliyorum (öyle olacağım). Bu bir gereklilik bence. Böyle bir imkan olmalı.

Ayrıca forumda tepki toplayan ya da fütursuzda sözler sarfeden birisi değilsiniz. Linç yiyebileceğiniz bir durum da göremiyorum.
Ne öneri konusu açsam başta bir -5 falan oluyor.

Normalde profili kapalı tutan taraftandım da konuyu okuyunca mantıklı geldi, kaldırılanabilir bence.

Faydası var.
Şu an var olmasa da eklendiğinde (eklenmezse beklemekten TEMA vakfının diktiği ağaçlardan birine dönüşebilirim) bana 30 bin liralık bilgisayar öneren adamın daha önce o kategoride kaç mesaj yazdığını, ne mesaj yazdığını görebiliyorum (öyle olacağım). Bu bir gereklilik bence. Böyle bir imkan olmalı.

Öneri konularınızı hiç görmedim. Biraz kurcalayıp ona göre yorum yapacağım.

Faydası var.

Bir dakika sonra bu mesaja dönüp baktığımda beğenmemelerin havada uçacağını düşünüyorum.

Öneri konularınızı hiç görmedim. Biraz kurcalayıp ona göre yorum yapacağım.
Pek de yok. Arka taraftan yürütmeye çalışıyorum çünkü bu konudaki gibi aslında önerilik bir şey değil. Forum kültürüne aykırı bu olay.
Çoklu resim de bir eksiklik, önerilik değil.
Görsel olarka kod paylaşma da öyle ama yine öneri sayılabilir. Başka şeyler de oldu ama ne dersem öneri konusu aç dendiği için açmıyorum artık.

Konuyu dağıtmayalım.

Pek de yok. Arka taraftan yürütmeye çalışıyorum çünkü bu konudaki gibi aslında önerilik bir şey değil. Forum kültürüne aykırı bu olay.
Çoklu resim de bir eksiklik, önerilik değil.
Görsel olarka kod paylaşma da öyle ama yine öneri sayılabilir. Başka şeyler de oldu ama ne dersem öneri konusu aç dendiği için açmıyorum artık.

Konuyu dağıtmayalım.

Buranın yönetim mekanizması şu anlık biraz daha oyancı bir yaklaşımla ilerliyor. Aklınızdaki öneri konularını açmak için iyi bir zaman dilimi.