Profil mesajı limitleri sizce arttırılmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    20
1 dakikalık düzenleme izni olsa güzel olur bence. Bazen imla hatası yapınca toparlayası geliyor insanın.
Düzenleme kesinlikle olmamalı. Hem yönetimin takibi zor olur hem de uygunsuz bir içerik durumunda mesajın düzenlenmeden önceki halini görebilecek insan sayısı epey düşük, sonuçta adamın o an profiline tıklayan birisi anca görebilir.

Forumun amacı konular altında konuşup tartışıp bilgi edinmektir, profilden konuşup tartışmak değil. Forumların direkt ana amacı da zaten insanların birbiriyle arkadaşlık kurması vs. değil. Ayrıca her özellik her forumda olmak zorunda değil, kötüye sebep olabilecek bir şeyin önünü kesmek özgürlük kısıtlaması değil forumun geleceğini ve güvenliğini sağlamaktır.
Haklisiniz forum dedigimiz kulturun asil alani konular fakat profil mesajlari sadece gruplasanlarin, kotu niyetlilerin kullandigi bir alan degil. Forumdaki cogu uye orayi yaygin sekilde kullaniyor. Moderatorler, yoneticiler falan da dahil. Spesifik olarak bir konu yerine profile yazilmasi cok daha uygun olan durumlar oluyor. Ornek vermem gerekirse insanlar gundelik hayatinda yasadigi ufak bir durumu direkt konu acmak yerine profilden yazmayi tercih edebilir ve boylesi gercekten de cok daha uygun olabilir.

Profil mesajlari cok kullanilmayan bir bolge olsaydi hak verirdim ama ciddi anlamda neredeyse herkesin kullandigi bir bolum. Bu mantikla ilerlenirse baska cok ciddi kisitlamalar getirilmeli ve bu da zaten aktiflik problemi ceken ve bu konuda duzeltmeler yapmak isteyen bir forum icin mantiksiz hareketler olur. Sahsi fikrim bu acikcasi.

Haklisiniz forum dedigimiz kulturun asil alani konular fakat profil mesajlari sadece gruplasanlarin, kotu niyetlilerin kullandigi bir alan degil.
Forumda anlık 200 kişi varsa 150'si gruplaşan üyeler ve çoğu da konulara gidip terör estiren kitle veya "adamlarını" yollayan kitle. Bunların bütün sebebi profil mesajının forumda yer alması.
Forumdaki cogu uye orayi yaygin sekilde kullaniyor. Moderatorler, yoneticiler falan da dahil.
Bir özellik kalkmadığı sürece isteyen istediği gibi kullanabilir. Kaldırılması yönünde mesaj yazıyorum ama kalkmadığı durumda benim de kullanmayacağım anlamına gelmiyor. Benim hayatımı değiştiren bir şey yok sonuçta.
Spesifik olarak bir konu yerine profile yazilmasi cok daha uygun olan durumlar oluyor. Ornek vermem gerekirse insanlar gundelik hayatinda yasadigi ufak bir durumu direkt konu acmak yerine profilden yazmayi tercih edebilir ve boylesi gercekten de cok daha uygun olabilir.
Bunun yeri forum değil ki.
Profil mesajlari cok kullanilmayan bir bolge olsaydi hak verirdim ama ciddi anlamda neredeyse herkesin kullandigi bir bolum. Bu mantikla ilerlenirse baska cok ciddi kisitlamalar getirilmeli ve bu da zaten aktiflik problemi ceken ve bu konuda duzeltmeler yapmak isteyen bir forum icin mantiksiz hareketler olur. Sahsi fikrim bu acikcasi.
Profil mesajında olan aktifliğin forum aktifliğine bir katkısı yok. Önemli olan açılan konulara mesaj yazılması veya halihazırda bulunan üyelerin yeni konu açıp aktiflik sağlaması. Profil mesajının bu denli özgür olduğu durumda insanlar profil mesajından bile konu olarak açacağı şeyleri söyleyip forum aktifliğini ve forumun konu çeşitliliğini öldürüyor.

Forumda anlık 200 kişi varsa 150'si gruplaşan üyeler ve çoğu da konulara gidip terör estiren kitle veya "adamlarını" yollayan kitle. Bunların bütün sebebi profil mesajının forumda yer alması.
Bu kitle zaten profil mesaji olmasa ucuncu parti platformlardan da illaki bir sekilde gruplasacak.

Bir özellik kalkmadığı sürece isteyen istediği gibi kullanabilir. Kaldırılması yönünde mesaj yazıyorum ama kalkmadığı durumda benim de kullanmayacağım anlamına gelmiyor. Benim hayatımı değiştiren bir şey yok sonuçta.
Tamam iste, ben de kaldirilmasi gerektigi fikrine katilmadigimi belirttim gorusunuze ithafen.

Belki boyle diyebilirsiniz fakat bu cok yaygin bir durum forumda. Bircok uye bunu yapiyor ve bunda abes bir durum yok. Techolay markasinin sahibi bile bunu yapiyor.

Profil mesajında olan aktifliğin forum aktifliğine bir katkısı yok. Önemli olan açılan konulara mesaj yazılması veya halihazırda bulunan üyelerin yeni konu açıp aktiflik sağlaması. Profil mesajının bu denli özgür olduğu durumda insanlar profil mesajından bile konu olarak açacağı şeyleri söyleyip forum aktifliğini ve forumun konu çeşitliliğini öldürüyor.
Profil mesaji konusuna ozel degil de genel olarak konustum. Yani genel anlamda bu kadar agresif bir guvenlik modeli olusturulursa ornegin bu kullanici bazinda ciddi kisitlamalara yol acar ve daha fazla uye kaybina/yeni uyenin gelmeyisine yol acabilir. 20-30 kisiyle de donmez koca forum.