AI'ı geliştirecek kişilerden, bahsetmedim sadece üstteki mesajımda. Diğer dallardan bahsettim zaten. Finans uygulamalarında yapay zeka üretimi kodu incelemeden tutmak çok ama çok tehlikeli. AI aşamalardan birinde hata yapsa ve farkına varmasa, ciddi bir güvenlik açığı yaratabilir, yada bir bug ile müşterilerin maddi kayıplar yaşamalarına sebep olabilir. Bugün insanlara güvenmiyoruz testler sırasında bu kadar önemli uygulamalarda. Belki yüzlerce farklı şekilde test ediyor ve bunlara rağmen hala güvenlik açıkları olabiliyor. İnsan üretimi bir sistemin, insan üretimi veriyi kullanarak, sıfır hata ile üretim yapmasını beklemek gerçek dışı. Heuristic bir sistemin deterministic çözüm vermesini beklemek gerçek dışı.
Boiler plate, CRUD uygulamalar yazanları eler mi? Evet. Onları elemeye low code sistemler başladı zaten. Mühendisin olayı çözüm üretmesi. Dilleri de ürettiğimiz çözümü hayata geçirmek için kullanıyoruz. Yarın AI güçlü pozisyona geldiğinde bile bu gerçek değişmeyecek ve hala programlama dillerine ihtiyacın olacak olası bugları tespit etmek için ve çözümü doğrulamak için.
Yani kısaca AI sektöre verim getirecek. AI'ın yazılımıcının işini alabildiği dünyada işini alamayacağı hiç bir sektör olmaz, onu da diyeyim.