Programlama için başlangıç olarak hangi dili seçmeliyim?

Uranos

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar yazılımı hiç bilmiyorum. Bir forum sitesi yapmak istiyorum o yüzden yazılım öğrenmeye karar verdim ama yazılım dilleri çok karışık geldi. Çok fazla dil var, hangisini önerirsiniz başlangıç olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peki bu dil forum yapmamda yardımcı olur mu?
Pek sayılmaz. Ama başlangıç için Python ile başlayın. Programlamanın temellerini öğrenin.
XenForo gibi forum altyapıları genellikle PHP veya JS tabanlı.

Son düzenleme:
HTML, CSS ile başlayabilirsiniz. Üzerine JavaScript koyarsanız güzel olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python değil... "Kolay" diye Python önermek çok bilgisizce.
Forum sitesini sıfırdan programlamayacaksın. MyBB, PHPBB, Xenforo gibi bir yazılım kullanacaksın. Maksimum ihtiyacın olacak şeyler HTML ve CSS o da özelleştirme yapmak için.
Onun dışında web programlama üzerinde gelişmek istiyorsan HTML, CSS, JS, React öğrenmelisin. NodeJS, Express ve daha niceleri olarak devam ediyor JavaScript ekosistemi.

Son düzenleme:
Keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmenin anlamı yok. Programlama dili öğrenerek mantık ve algoritma üzerinden kendinizi geliştirin derim.

Sonrasında kendinize göre bir proje üzerinde çalışırsınız. Envai çeşit forum yazılımı var. Zaten yıllardır olan ve kullanılan sistemler. Yeni ne katacaksınız ki?

Forum için programlama bilmeye gerek yok. Hazır olarak var zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…