14742

Uzman
İyi akşamlar, PZ'de Arsenal[26] GunFighter modunu kullanıyorum, tuş atamaları kısmında silahlarla ilgili baya bir tuş ataması var ama hangileri ne işe yarıyor, önemli mi anlayamadım. Şuan sadece silah lazerinin mantığını çözdüm onu H tuşuna atadım onu anlayabildim. Diğerleri ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• Project Zomboid Screenshot 2026.05.05 - 20.31.41.31.webp
    Project Zomboid Screenshot 2026.05.05 - 20.31.41.31.webp
    89,8 KB · Görüntüleme: 27
İyi akşamlar, PZ'de Arsenal[26] GunFighter modunu kullanıyorum, tuş atamaları kısmında silahlarla ilgili baya bir tuş ataması var ama hangileri ne işe yarıyor, önemli mi anlayamadım. Şuan sadece silah lazerinin mantığını çözdüm onu H tuşuna atadım onu anlayabildim. Diğerleri ne anlama geliyor?
* AMMO-TYPE 1 (Ö): Ana mühimmat tipini değiştirir.
* MAG-TYPE (Auto) / MELEE-GRIP (Throw) 1 (Ç): Otomatik şarjör mantığını veya tutuş şeklini ayarlar.
* FOLD-STOCK / BAYO (.): Dipçiği katlar/açar veya süngüyü aktif eder.
* SELECT-FIRE / AUTO-EQUIP (BACK): Atış modunu (Tekli/Seri/Oto) değiştirir.
* TRAJECTORY-DOWN / CQB-ON (*): Mermi yolunu aşağı ayarlar veya yakın mesafe modunu açar.
* WEAPON-LIGHT / LASER (H): Fener veya lazeri açıp kapatır.
* REFRESH WEAPON SCRIPT (Z): Silah mekaniğini/hataları sıfırlayıp yeniler.
* GUNFIGHTER INFOWINDOW (G): Silah bilgi panelini açar.
* AMMO-TYPE 2 (Ş): İkincil mühimmat tipini seçer.
* MAG-TYPE (Manual) / MELEE-GRIP (Throw) 2 (Ü): Manuel şarjör yönetimini/alternatif tutuşu seçer.
* MELEE / THROWN / EXIT-LAUNCHER (HOME): Yakın dövüşe geçer veya bomba atardan çıkar.
* ALTERNATE-LOAD (;): Alternatif şarjör doldurma yöntemini seçer.
* TRAJECTORY-UP / CQB-OFF (-): Mermi yolunu yukarı ayarlar veya yakın mesafe modunu kapatır.
* WEAPON-BIPOD (NONE): Çatal ayağı (bipod) açar (Atanmamış).
* WEAPON NIGHT-VISION (N): Gece görüş dürbününü açıp kapatır.

* AMMO-TYPE 1 (Ö): Ana mühimmat tipini değiştirir.
* MAG-TYPE (Auto) / MELEE-GRIP (Throw) 1 (Ç): Otomatik şarjör mantığını veya tutuş şeklini ayarlar.
* FOLD-STOCK / BAYO (.): Dipçiği katlar/açar veya süngüyü aktif eder.
* SELECT-FIRE / AUTO-EQUIP (BACK): Atış modunu (Tekli/Seri/Oto) değiştirir.
* TRAJECTORY-DOWN / CQB-ON (*): Mermi yolunu aşağı ayarlar veya yakın mesafe modunu açar.
* WEAPON-LIGHT / LASER (H): Fener veya lazeri açıp kapatır.
* REFRESH WEAPON SCRIPT (Z): Silah mekaniğini/hataları sıfırlayıp yeniler.
* GUNFIGHTER INFOWINDOW (G): Silah bilgi panelini açar.
* AMMO-TYPE 2 (Ş): İkincil mühimmat tipini seçer.
* MAG-TYPE (Manual) / MELEE-GRIP (Throw) 2 (Ü): Manuel şarjör yönetimini/alternatif tutuşu seçer.
* MELEE / THROWN / EXIT-LAUNCHER (HOME): Yakın dövüşe geçer veya bomba atardan çıkar.
* ALTERNATE-LOAD (;): Alternatif şarjör doldurma yöntemini seçer.
* TRAJECTORY-UP / CQB-OFF (-): Mermi yolunu yukarı ayarlar veya yakın mesafe modunu kapatır.
* WEAPON-BIPOD (NONE): Çatal ayağı (bipod) açar (Atanmamış).
* WEAPON NIGHT-VISION (N): Gece görüş dürbününü açıp kapatır.
Yok hocam çevirilerini bende yaptım da hangileri önemli buradan mesela mermi yolunu yukarı ayarlar falan hiç bir şey anlamadım çoğundan. Hangi silahlarda ve nerede kullanılacağı vb.