Project Zomboid için nasıl server yaparım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lotus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 55

Lotus 2

Üstün
Yer
Georgia Martvili
Selam dostlarım. Project Zomboid, Minecraft ve benzeri oyunları arkadaşlarla oynamayı seviyorum; lakin server kiralamak veya ana makinede server açmak zor oluyor. Ben yokken arkadaşlarım oynamak istediğinde oynayamıyor, beraber oynasak da ciddi performans sorunları yaşıyoruz. Mesela Project Zomboid'de 30 GB gibi felaket RAM ve 12 GB VRAM kullanımı gibi ciddi rakamlara ulaşıyorum. Server takılıyor ve oyun deneyimimiz berbat oluyor. Bunun çözümü için elimdeki PC parçalarından tatlı bir makine oluşturdum. Özelliklerini altta belirteceğim. İstediğimiz bir PZ server'ı oluşturmak ve oynayabilmek ama nasıl yapacağımıza dair gram fikrimiz yok. Öneri ve yardımınız için teşekkürler.

Sistem:
  • i7-4960X 6C12T
  • Rampage IV Extreme X79
  • HX1200 1200W PSU
  • GTX 1660 Ti 6 GB
  • 4X8 4X4 1866 MHz toplam 48 GB DDR3 RAM
  • 512 GB SATA SSD
Soğutma sistemi 50-60 bandında tutabiliyor. Stabil, sorunsuz sistem.

Üstteki sisteme Project Zomboid harici sunucu kurmak istiyorum ve 7/24 açık kalsın istiyorum.

Hocam elindeki sistemle sunucu kurabilirsin. Makine açık, sunucu da çalışır durumda olduğu sürece sen girmesen de arkadaşların oynar. Linux düşünürsen Ubuntu üzerine LinuxGSM kurabilirsin, kurulum rehberi de var. Önce internetinde CGNAT var mı kontrol et, dışarıdan bağlanma kısmında uğraştırabilir. Bir de bu sistemi 7/24 açık tutmanın elektrik masrafı olur.

Önce CGNAT havuzundan çıkmak için servis sağlayıcınızdan statik IP talep edin. En önemli engeliniz bu olacak, gerisi kolay.

Windows tabanlı yapmak istiyorum. Zira ara sıra sistemi başka işler için kullanacağım. Elektrik konusu çok dert değil.

Windows tabanlı yapmak istiyorum. Zira ara sıra sistemi başka işler için kullanacağım. Elektrik konusu çok dert değil.
Windows Rehberi: Dedicated server - PZwiki

CGNAT konusuna dikkat et. İnternetin CGNAT arkasındaysa modemden port açsan da arkadaşların dışarıdan bağlanamayabilir. Internet sağlayıcını araman lazım.

Arkadaşlar altta güzelce açıklamış, ancak uğraşmak istemezsiniz. Alternatif olarak Kinetic Hosting kullanabilirsiniz. Makul bir fiyata basit bir şekilde halledebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…