Genelde 1 ölçek 300ml su ile karıştırılır. Bol bol su içmeyi unutma. Ayrıca belli dönemlerde ara da verebilirsin böbrekleri yormamak açısından. Atıyorum 2 ay içip 15-20 gün ara verebilirsin. Kreatin de tavsiye ederim. Bir de şu zararlı diyenlere çok takılma. Protein tozunun tek ölçekte verdiği değerleri günde 1 kilo tavuk eti bile karşılamıyor karşılasa bile çok maliyetli.

Yani spordan önce içmem daha mı iyi?

Evet, böylece toparlama daha hızlı olur. Emilim de tam gerçekleşmiş olur. Ama dersin ki ben unuttum sonra içsem ne olur bir şey olmaz sonra da içebilirsin sadece en iyisi önce kullanmandır. Kreatin olsun preworkout olsun protein tozu olsun hepsini önce al ve bas.

Genelde 1 ölçek 300ML su ile karıştırılır. Bol bol su içmeyi unutma. Ayrıca belli dönemlerde ara da verebilirsin böbrekleri yormamak açısından. Atıyorum 2 ay içip 15-20 gün ara verebilirsin. Kreatin de tavsiye ederim.

Protein tozu ve creatin o kadar önemli değil de pre workout kullanılırsa biraz bağımlılık yapabiliyor ama aşırı güç de veriyor o yüzden sadece ben pre workout un ara verilerek kullanılmasını tavsiye ediyorum. Peynir altı suyundan yapılan protein tozu gayet sağlıklıdır.

Ayrıca ameliyattan yeni çıkmış hastalarada protein ihtiyacı karşılansın diye protein tozlu yiyecekler verilir.

Spordan 30 dk önce içebilirsin anca kana karışır.

Protein günlük olarak öyle hemen atılmayacağı için kana karışması önemsiz ama eğer ki ileride başka takviyeler de alırsa temeli şimdiden sağlam atalım diye ben önce alınmasını önerdim. Düzenli kullanıma alışması için.

Ayrıca ameliyattan yeni çıkmış hastalarada protein ihtiyacı karşılansın diye protein tozlu yiyecekler verilir.

Protein günlük olarak öyle hemen atılmayacağı için kana karışması önemsiz ama eğer ki ileride başka takviyeler de alırsa temeli şimdiden sağlam atalım diye ben önce alınmasını önerdim. Düzenli kullanıma alışması için.
Spora başladığında kas dokusunu zorlayarak yırtacak ve kas dokusu kendini onarması için protein ve kreatine ihtiyaç duyacak bu sırada kana karışmış olan bu değerler kas kütlesinin onarımına yardım olacak. Bunlar benim kendi araştırarak öğrendiklerim ve uyguladıklarım.

Spora başladığında kas dokusunu zorlayarak yırtacak ve kas dokusu kendini onarması için protein ve kreatine ihtiyaç duyacak bu sırada kana karışmış olan bu değerler kas kütlesinin onarımına yardım olacak. Bunlar benim kendi araştırarak öğrendiklerim ve uyguladıklarım.

Evet, protein vücuttan kolay atılmaz yani atıyorum öğlen et yedin akşam spor yaptın o gene fayda eder. Kreatin kaslarda su tutacağı için daha yüksek ağırlıklara hızlı çıkmayı sağlar.

Bunları da kullanabilirsiniz. Markayı ve gramajı kendiniz belirleyin ben sadece isimlerini görmeniz için attım. Ayrıca bir hastaneye gidip kan değerlerinize baktırın eğer bazı vitaminleriniz eksikse onları da alın ki yorgunluğunuz falan varsa vitamin kaynaklıdır.
Direkt bu Omega 3 tavsiyemdir bende kullanıyorum naturbes daily markalı olanını her halukarda sana iyi gelecektir zaten fazlası atılıyor ve bu 500mg da gayet standart bir değer eğer ki istersen 1200'lük olanı da alabilirsin. Bağışıklık sistemin ve beynin için faydalıdır.

Multivitamin almayın eğer sağlam birini alıp kullanırsanız zehirlenirsiniz unutmayın A, D, E, K vitaminleri depodur ve C ve B gibi öyle kolayca atılamazlar. Tavsiyem hangisi eksikse onu tek kullanmanız veya eksiklik yoksa kullanmamanız.

Son düzenleme:
Bugün ilk kez protein tozu kullandım tadı nasılmış, bıkacağım bir şey mi diye, kötü değil ama muhteşem de değil tadı.
Eki Görüntüle 26049

Aldığım protein tozu bu, spordan sonra ne kadar içmeliyim? 1 kepçe protein tozunu shakere döktüm, 300 ML su kullandım bu bana yeterli mi? Eskiden sık sık spor salonuna gidiyordum vücut mükemmel değildi kötü de değildi, sonra üşendiğim için bırakıp yeniden başlamıştım, yine bıraktım ama yarın yeniden başlıyorum ve bu sefer bırakmayacağım. Kol, omuz ve bilek çalışıyorum sadece, ne kadar kullanmalıyım?

Öncelikle tüm vücudunu çalışmalısın. Vücudun gücü olan sırt nerede? Duruşu simgeleyen göğüs nerede? Seni ayakta tutucak olan bacaklar nerede? Sonrasında spor sonrası bir ölçek yeterlidir.

Protein tozu çok zararlı. Doğal yumurta, et gibi besinlerden alman daha iyi.

Kemik erimesine yol açıyor. Kas kütlesinin artışını sağlarken yağ miktarını da arttırıyor. Bir de böbreklere önemli oranda yûk bindiriyor.

Bir tarafından atmak diye buna denir. Kemik erimesine protein tozu değil fazla protein kemik erimesi yapar. O da çok ekstrem durumlar için geçerli. Kemiklerdeki kalsiyum tutumunu azaltır aşırı fazla protein.

Evet, protein vücuttan kolay atılmaz yani atıyorum öğlen et yedin akşam spor yaptın o gene fayda eder. Kreatin kaslarda su tutacağı için daha yüksek ağırlıklara hızlı çıkmayı sağlar.

Bunları da kullanabilirsiniz. Markayı ve gramajı kendiniz belirleyin ben sadece isimlerini görmeniz için attım. Ayrıca bir hastaneye gidip kan değerlerinize baktırın eğer bazı vitaminleriniz eksikse onları da alın ki yorgunluğunuz falan varsa vitamin kaynaklıdır.
Direkt bu Omega 3 tavsiyemdir bende kullanıyorum naturbes daily markalı olanını her halukarda sana iyi gelecektir zaten fazlası atılıyor ve bu 500mg da gayet standart bir değer eğer ki istersen 1200'lük olanı da alabilirsin. Bağışıklık sistemin ve beynin için faydalıdır.

Multivitamin almayın eğer sağlam birini alıp kullanırsanız zehirlenirsiniz unutmayın A, D, E, k vitaminleri depodur ve C ve B gibi öyle kolayca atılamazlar. Tavsiyem hangisi eksikse onu tek kullanmanız veya eksiklik yoksa kullanmamanız.

L karnitin pek gerekli değil. Yağ yakımı ve dolaylı yoldan testo artışı sağladığı iddia ediliyor ancak parasına değiceğini düşünmüyorum. İlla alınıcak ise sıvı hali alınmalı. Kreatin olarak günlük 5gr almalı minimum. Preworkout ise kafein direnci oluşturduğundan erken evre için gereksiz.

Öncelikle tüm vücudunu çalışmalısın. Vücudun gücü olan sırt nerede? Duruşu simgeleyen göğüs nerede? Seni ayakta tutucak olan bacaklar nerede? Sonrasında spor sonrası bir ölçek yeterlidir.

Bir tarafından atmak diye buna denir. Kemik erimesine protein tozu değil fazla protein kemik erimesi yapar. O da çok ekstrem durumlar için geçerli. Kemiklerdeki kalsiyum tutumunu azaltır aşırı fazla protein.

L karnitin pek gerekli değil. Yağ yakımı ve dolaylı yoldan testo artışı sağladığı iddia ediliyor ancak parasına değiceğini düşünmüyorum. İlla alınacak ise sıvı hali alınmalı. Kreatin olarak günlük 5gr almalı minimum. Preworkout ise kafein direnci oluşturduğundan erken evre için gereksiz.

Minimum 5 alınmalı ancak yükleme yapılırsa 1 hafta 10 gr sonraki zamanlar 5 gr alınmalı şimdi minimum deyince arkadaş o zaman ben 10 alayım diyebilir bunu belirtelim. Diğer dedikleriniz doğrudur. Ben zaten sıvı veya katı değil isim amaçlı attım bunlar kullanılabilir diye. Ayrıca kilo alınmak isteniyorsa gainer de tercih edilebilir yine sağlığa bir zararı bulunmuyor. Arkadaş ise Türkiye ekonomisinde yaşadığı ve şu an muhtemelen biraz kafası karıştığı için özet geçeyim.

Günlük 1-2 Ölçek protein tozu.
Günlük 5 gram kreatin.
Günlük 1 kapsül Omega 3.
Eğer eksiklik varsa vitamin.
Diğerleri de sağlığa çok zararlı değildir ancak en önemli olarak sıralarsam bu 4'ü öncelikli diğerleri illa da kullanılmak zorunda değildir hocam. İyi sporlar dilerim.

Hocam barfiks çekiyorum sırt için, yeterli olmaz mı? Çok zor olur benim için ayrı bacak günü, sırt günü vb.