Yer
Unknown
Esenlikler,

Güncel olarak Gmail kullanmaktayım. Kişisel hesaplarımı vs. Proton Mail'e taşımayı düşünüyorum. Tabii ki de Gmail tamamen bırakılamaz ama Proton Mail'i de denemek istiyorum açıkçası. Kullananlar yorum yapabilir mi? Sizce geçilir mi? Teşekkürler.

Geçilir.

2016'dan beri ProtonMail kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Gizliliğe önem vermeni geçtim, Google, Meta, vs Türkiye hükümetinin bütün veri taleplerini kabul ediyor.

Mailbox.org'a da bakabilirsin. Çok daha ucuz.

İkisini de tavsiye ederim.

Gizliliğe aşırı önem veriyorsanız olabilir ama çoğu siteye kayıt olmanız için Gmail gerekiyor. Ayrıca kullanım kolaylığı, depolama ve entegre araçlar'da Gmail'in maalesef daha iyi olduğunu unutmayın.
Şu zamana kadar bir, belki iki tane Proton kabul etmeyen site gördüm.

Linux kullandığım zamanlar Proton mail denemiştim. Farklılık olarak tercih edilebilir. Ama tabii Google ekosistemi diye bir gerçek var.
Proton bütün stack'ini çok büyüttü eskiden bu yana. Google ekosistemini sevenleri üzmez artık. Eskisi gibi sadece mail ve VPN değil. Docs, Drive, vs her şey var.

Proton mail kullanan kaç kişi var? Bir istatistik var mı bununla ilgili? Bilmediğim için soruyorum.

Ben bir şey seçerken ne kadar kullanıcısı falan vara da bakıyorum. Ne kadar çok tercih ediliyor ve güvenlik korumaları falan da önemli.

Gizlilik güzel bir şey de yani herhangi bir suç işlemediğiniz sürece hangi verinizi isteyecekler anlamadım?

Ücretlerinden bağımsız olarak söylüyorum: Eğer gizlilik kaygınız varsa kullanabileceğiniz servislerden biri Proton’dur. Diğer seçenekler arasına Mailbox ve Tuta da eklenebilir. Böyle bir kaygınız yoksa ve ücret ödemek istemiyorsanız, sunulan ücretsiz alanlar veya özellikler yetersiz kalabilir.

Proton mail kullanan kaç kişi var? Bir istatistik var mı bununla ilgili? Bilmediğim için soruyorum.

Ben bir şey seçerken ne kadar kullanıcısı falan vara da bakıyorum. Ne kadar çok tercih ediliyor ve güvenlik korumaları falan da önemli.

Gizlilik güzel bir şey de yani herhangi bir suç işlemediğiniz sürece hangi verinizi isteyecekler anlamadım?
Proton'un şu an aktif olarak 100 milyon civarı kullanıcısı var. Kendi açıklamalarına göre öyle. Ayrıca Proton'un tüm ürünleri uçtan uca şifreli. Verilerine ne Proton erişebilir ne de Google, Microslop, OpenAI, Meta, X gibi big tech şirketlerinin yaptığı gibi kullanıcılarının verilerini yapay zeka eğitimi için kullanmıyorlar. Buradaki endişe sadece hükümetlerle paylaşılan veriler olmamalı.

Biri teknoloji devi, diğeri ise fazla değil ama milyar dolarlık bir şirket. Android bir cihaz varsa illa Gmail her türlü öne çıkıyor. Ben Google'a güveniyorum. Ki herkes bu konuda bağımlı. Tekelleşme yaptığı için diğer sektörleri de etkiliyor.