Proton VPN vs WARP

Herhangi bir paket satışları vs yok mu? Ücretsiz çalışıyorsa nasıl para kazanıyorlar.

Ucretsiz calismiyor lisans 5 dolar. Sadece kayit kisminda senin standart hesabin olmuyor. Kaydi tutulmayan anonim hesaplar uzerinden kullaniyorsun uygulamayi. Sanki Chrome'da gizli sekme acmissin gibi dusun. Dolayisiyla kayit olmadigi icin otomatik olarak veri de olmuyor. Ne olursa olsun bir servis kayitli oldugu ulkenin yasalarina tabiidir. Yani Proton'da Isvicre yasalarina tabii. Eger bir hukumet veya kurum Isvicre mahmekelerine ulasir veya araya devletlerarasi burokrasi girerse Proton verilerini paylasmak zorunda kalabilir. Ancak bu durum sadece elde veri varsa mecburi. Veri yoksa paylasacak bir sey de olmadigindan servisler sorumlu tutulamaz.

İkisini karşılaştırmak bana çok mantıksız geliyor. Proton gerçek bir VPN hizmetiyken WARP öyle değil. Kullanım amacına göre çok şey fark ediyor. WARP herhangi bir VPN servisi ile aynı hizmetleri kesinlikle sunmuyor. Gizlilik ve anonimlik bakımından Warp sana hiçbir şey sunmıyor.

Bu yorumum yanlış anlaşılmasın WARP'ı cok beğeniyorum. Sadece kullanım amacına göre çok farklı hizmetler.

Son düzenleme:

O zaman mullvad daha mantıklı. İkisini de indirili tutsam bir sorun olmaz herhalde.

Hocam 1-2 sene önce 1 yıllık plan almıştım ona rağmen IOS'ta çalışmıyordu sanırım kara listede çalışıyor mu sizde mobilde.

İnternet sağlayıcıları mobilde çalışmasını engelliyor, özellikle Turkcell mesela, yüksek ihtimal ondan kullanamadın.

Bende çalışıyor sorunsuz.

Mullvad hakkında bir şey daha söyleyeyim 2023'te İsveç polisi Mullvad VPN ofisine gidip bazı sunuculara el koymak istedi. Ama sunucularda kullanıcı verisi veya kayıt tutulmadığı için incelemeden hiçbir şey çıkmadı. Olay, Mullvad'ın gerçekten “no-logs” çalıştığını gösteren bir durum olarak geçti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…