65W

Becerikli
PS5'e o kadar para verdim. Deluxe aboneliğim var. Ve kırmak korsana girmiyor mu? Sonuçta paralı olan oyunları ücretsiz yüklüyoruz. Recep Baltaş kırma rehberi çekmiş. Burada korsan oyun istemek yasak diye biliyorum. İkisi de farklı şeyler mi, yoksa? Aralarında illa lisansı bitmemiş oyunlar olacak ama PS5'e yükleniyor mu korsan, orasını bilmiyorum. Ben PS5'e para verdim, abonelikte aldım. Ama kırılmış ve Recep Baltaş rehberini yapmış. Eski sürüm kırılmış olabilir ama güncel oyunları oynayabiliyorlarsa kötü bir şey yani. Belki mantıksız konuşmuş olabilirim ama konuyu açma sebebim şu: Ben korsan oyun tavsiyesi istesem konu yasaklanacak. Para verdiğimiz cihaz kırılıyor ve korsanın yasak olduğu forumun kanalında rehber çekiliyor.

Satın aldığınız cihaz, satın aldıktan sonra sizin oluyor. Bu, bir nevi üstünde istediğiniz her şeyi gerçekleştirebileceğiniz anlamına geliyor ve kırmanız, korsana girdiği anlamına gelmiyor. Her kıran kişi gidip korsan oyun yükleyecek değil; başka işler için kullanan da olabilir. Kırmak, korsana giren bir şey değil. Eğer kırdıktan sonra direkt başka yerlerden dumplanan oyunları yükleyecekseniz, evet, bu korsana girer. Ama kendi debug işleriniz için, belki de biraz tinkering işleri için kullanacaksınız ve onun için kırdıysanız, bu korsana girmez. Sonuçta kendi aldığınız, satın aldığınız şey ve cihaz artık sizin. Ama sorun şu ki şirketler, siz kırdığınız için hesabınızı askıya alabilir. Mesela Nintendo gibi. Ama ben hâlâ korsan olduğunu düşünmüyorum.

PS5'e o kadar para verdim. Deluxe aboneliğim var. Ve kırmak korsana girmiyor mu? Sonuçta paralı olan oyunları ücretsiz yüklüyoruz. Recep Baltaş kırma rehberi çekmiş. Burada korsan oyun istemek yasak diye biliyorum. İkisi de farklı şeyler mi, yoksa? Aralarında illa lisansı bitmemiş oyunlar olacak ama PS5'e yükleniyor mu korsan, orasını bilmiyorum. Ben PS5'e para verdim, abonelikte aldım. Ama kırılmış ve Recep Baltaş rehberini yapmış. Eski sürüm kırılmış olabilir ama güncel oyunları oynayabiliyorlarsa kötü bir şey yani. Belki mantıksız konuşmuş olabilirim ama konuyu açma sebebim şu: Ben korsan oyun tavsiyesi istesem konu yasaklanacak. Para verdiğimiz cihaz kırılıyor ve korsanın yasak olduğu forumun kanalında rehber çekiliyor.

Bir kağıt satın aldıktan sinra onu yirtabilirsin üzerini karalayabilirsin günlük tutabilirsin ya da onu bir sanat eserine donusturebilirsin bu da öyle istersen parçala fiziksel olarak istersen yazilimsal olarak kır kimse bıse diyemez cunku sana ait cihaz.

Kanka bak, mesele aslında düşündüğün gibi çelişkili bir durum değil.

Cihaz kırma (Jailbreak) dediğimiz şey işin tamamen teknik ve mühendislik boyutu. Kendi satın aldığın bir donanımın yazılım zafiyetini incelemek, sınırlarını görmek teknoloji dünyasında gayet doğal bir konu. Rehberlerin olayı da bu teknik açığı göstermek insanlara "alın şuradan bedava oyun indirin" diye korsan link dağıtmak değil. Sen zaten konsolunu almışsın, Deluxe aboneliğinle kafan rahat bir şekilde güncel oyunları sorunsuz oynuyorsun. Başkasının cihazında ne yaptığı senin aldığın hizmetin değerini düşürmez. O yüzden hiç kafanı yormaya değmez, sen keyfine bak.

Para verdiğimiz cihaz kırılıyor ve korsanın yasak olduğu forumun kanalında rehber çekiliyor.
Bunlar haber niteliği taşıdığı ve güncel teknolojideki gelişmeler olduğu için anlatılıyor. Yoksa amaç PS5'i kırıp böyle oyun oynarsınız demek değil, bakın böyle bir şey artık yapılabiliyor demek. Sonrasında ne yapacağı kullanıcıya kalmış 😂 Sizin doğrudan korsan oyun konusu açmanızla bu bir değil.

Android cihazıma root attığım için o zaman ben de suç işlemiş mi oluyorum? Olmuyorum. Cihazı kırmak demek illaki korsan oyun oynayacağın anlamına gelmiyor. Kernel overclocking vs. de yapabilirsin yani, yanlış bilmiyorsam xbox 360'ta yapılıyordu.

Bu zamana kadar Torrent oyun indirdiğim için beni hapse atmaları lazım o zaman. Boş ver kardeşim kim ne yapıyorsa yapsın takılmayın bu kadar.