Amacına bağlı. Kimisi sadece overclock için kimisi korsan oynamak için yapıyor. Amacına göre değişir ama kırmanın asıl amacı konsolun yetkisini tamamıyla sana vermesidir.

Telefonunu rootlamak suç mu? Değil. Bilgisayarını overclocklamak, farklı bir işletim sistemi kurmak vs. suç mu? Değil. O yüzden Jailbreak de suç değil. Telif haklarının ihlaline sebep olacak bir şeye girersen suç olur.
Forumda korsan içerik istemenin yasak olması da saçma zaten.
Korsan içeriklere izin vermek çok büyük bir kapıyı açar. Hem forum telif hakları konusunda problem yaşayabilir, hem de insanlar korsan oyun linki olarak bir link verip insanlara virüs bulaştırabilir. Saçma değil, gayet doğru bir şey.

Jailbreak bir haktir, korsan oyun indirmek suc olandir. Ozellikle PS3 donemini hatirliyorum, jailbreak'lemezsen makineyi dogru duzgun kullanamiyordun, orijinal CD'sine sahip oldugun bir oyunu makineye kopyalamiyordun; jailbreaklemek bir ton hak taniyordu. Iste o zaman cihazin asil sahibi sen oluyordun.

O asamadan sonra legal seyler mi yaparsin, illegal seyler mi yaparsin; orasi kullaniciya kalmis. Jailbreak'lemenin kendisi korsan degildir.

İlginç sorular ve ilginç yanıtlar. O zaman bende forumda metamfetamin yapma tarifi vereyim, ancak bu tarifi yaparsanız suçtur mu diyeyim?
Metamfetamin yapmanın mantıklı bir sebebi yok. Jailbreak atmak daha fazla kişiselleştirme ve overclock, voltaj gibi gibi şeyleri kontrol etmene yarayabilir. Met üretmek ise uyuşturucuyu tüketmek dışında pek bir yararı yok. Bir konsolu veya elektronik cihazı jailbreak edince direkt her şeyi korsan indireceksiniz anlamına gelmiyor.

İlginç sorular ve ilginç yanıtlar. O zaman bende forumda metamfetamin yapma tarifi vereyim, ancak bu tarifi yaparsanız suçtur mu diyeyim?
İnsanların resmi olarak aldığı cihazları kırıp tam potansiyelinden faydalanmalarını uyuşturucu madde tarifi vermekle kıyaslamanız ve savunmanız inanılmaz. Zaten konsol konusunda met yapımı düşünmeniz apayrı bir şey. Zekanızdan şüphe ediyorum.

İnsanların resmi olarak aldığı cihazları kırıp tam potansiyelinden faydalanmalarını uyuşturucu madde tarifi vermekle kıyaslamanız ve savunmanız inanılmaz. Zaten konsol konusunda met yapımı düşünmeniz apayrı bir şey. Zekanızdan şüphe ediyorum.
Yok anlamadığınız şey var aslında uyuşturucular insan vücudundaki gizli performansı açığa çıkartıyor! (!)

Metamfetamin yapmanın mantıklı bir sebebi yok. Jailbreak atmak daha fazla kişiselleştirme ve overclock, voltaj gibi gibi şeyleri kontrol etmene yarayabilir. Met üretmek ise uyuşturucuyu tüketmek dışında pek bir yararı yok. Bir konsolu veya elektronik cihazı jailbreak edince direkt her şeyi korsan indireceksiniz anlamına gelmiyor.
Aynen evde Xanax, Lyrica yapımı öğretelim tedavi için kullanılıyor sonuçta.