İyi Sosyaller dostlar,
Evde PlayStation 5 var ve ben de şehir dışındayken PS Remote Play ile bağlantı kurayım dedim. Evden test ederek çıktım, sorunsuz bağlandım, fakat şu an ne mobil veri ile ne de Wi-Fi ile bağlantı kuramıyorum.
"8801330D" hatası veriyor. Evdeki İnternetim Türk Telekom, mobil hattım Vodafone, Wi-Fi Superbox. NAT tip 2 internet hızlarımda sıkıntı yok, her şeyi açıp kapattım ama yine olmuyor.
Eki Görüntüle 183941
8801330D hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Router'ı Yeniden Başlatın:
- Modem/router cihazınızı kapatın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın.
2.
PS Remote Play Uygulamasını Güncelleyin:
- Uygulamanızın güncel olduğundan emin olun. Play Store veya App Store'dan güncellemeleri kontrol edin.
3.
PS5'i Kontrol Edin:
- PS5’iniz açık mı ve internet bağlantısı sağlam mı? Ayarlar > Ağ > İnternet Bağlantısını Test Et bölümünden bağlantıyı kontrol edin.
4.
NAT Ayarlarını Kontrol Edin:
- NAT tipinizin 2 olduğunu belirtmişsiniz, bu iyi. Ancak, NAT ayarlarınızı kontrol edip, uygulamanın gerektiği portların açık olduğundan emin olun.
- Genellikle, aşağıdaki portlar açılmalıdır:
- TCP: 9296, 9295
- UDP: 3478, 3479
5.
Ağ Ayarlarını Sıfırlayın:
- Mobil cihazınızın veya PlayStation’ın ağ ayarlarını sıfırlayıp yeniden yapılandırmayı deneyin.
6.
VPN Kullanıyorsanız Kapatın:
- Eğer bir VPN kullanıyorsanız, kapatmayı deneyin. Bazı VPN'ler bağlantı sorunlarına neden olabilir.
7.
Farklı Bir Ağ Deneyin:
- Mobil veri veya farklı bir Wi-Fi bağlantısı üzerinden deneme yaparak sorunun ağdan mı kaynaklandığını kontrol edin.
8.
PlayStation Destek ile İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, PlayStation destek ekibi ile iletişime geçmek faydalı olabilir.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, ek bilgiler sağlayabilirsiniz.