ErlikÇağlar

Üstün
Makaleler
7
Yer
Iwatodai, Gekkoukan Lisesi Yurdu
Arkadaslar selam, RenderWare ile yapilmis bir PS2 oyununu Decompile etmek gibi bir dusunce var aklimda. MIPS Assembly ogrenmem gerek diye biliyorum. Decompile etmek istedigim oyunun debug kodlari bulunuyor, PCSX2 yardimi ile yapabilirim diye dusunuyorum. Yapar miyim yapamaz miyim bilmiyorum ama denemek istiyorum. MIPS Assembly ogrenmeye gerek var mi, ogrenmek icin kaynak var mi? Simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleme:
YouTube'da "MIPS Assembly Tutorial" ararsan bolca ders bulursun. Özellikle oyun analizine yönelik olanlar (reverse engineering başlığı altında) çok işine yarar. İstersen, decompile etmek istediğin oyun hangisi? Belki özel araçlar ya da topluluk çalışmaları vardır.

YouTube'da "MIPS Assembly Tutorial" ararsan bolca ders bulursun. Özellikle oyun analizine yönelik olanlar (reverse engineering başlığı altında) çok işine yarar. İstersen, decompile etmek istediğin oyun hangisi? Belki özel araçlar ya da topluluk çalışmaları vardır.
Persona 3 OG versiyon. Cok zor olacak, ama gercekten uzundur yapmak istedigim bir sey.

O zaman Gbatemp gibi yerlerdeki topluluk calismalarini incele. Belki isine yarar. Ya da kendin sifirdan yap.
GTA3 decompile projesini inceleyecegim. İki oyun da RenderWare sonuc olarak. Persona 3'de Debug kodlari detayli diye biliyorum, is sandigimdan daha basit olabilir. MIPS Assembly'i C'ye cevirmek zor olacak.