İkinci el PS3 aldım, sahibinin referansları iyiydi, herhangi bir sıkıntı yok ama koyduğum yer biraz kapalı ve dar bir alan. PS3'ü hava alan açık bir ortamda kullanmak cidden fark ediyor mu? Çünkü açtığım zaman GoW Ascension oynadım, fan motor gibi ötmeye başladı, ısı uyarısı verdi.
PS3'ün güvenlik etiketlerine bakın, eğer etiketleri duruyorsa o cihazın çok yüksek ihtimalle bakımları yapılmamıştır.
2009 Q4' çıkışlı bir PS3 Slim kasaya sahibim, bakım yapmamış olmama rağmen daha sıcaklık uyarısı vermedi. Fanları hızlı dönüyordu ama sıcaklık uyarısı almamıştım.
Lâkin PS3'ü başlatmadan evvel 4-5 kez fanları tam devirde döndüren temizleme moduna sokmanızı öneririm cihazı. Özellikle havasız ortamda içindeki tozlardan başlangıçta kurtulması önemli.
Kral tabii ki fark var hava alan bir ortamın varsa oraya koymanı öneririm.
-Daha serin çalışır buna paralel olarak daha sesiz bir cihaz performası alırız.
-Isı birikmez termal throttling dediğimiz olay donanımın kendini yavaşlatması meydane gelmez.
-Cihazın daha az yıpranır.
Kral tabii ki fark var hava alan bir ortamın varsa oraya koymanı öneririm.
-Daha serin çalışır buna paralel olarak daha sesiz bir cihaz performası alırız.
-Isı birikmez termal throttling dediğimiz olay donanımın kendini yavaşlatması meydane gelmez.
-Cihazın daha az yıpranır.
PS3'te termal throttle yaşama ihtimalin çok düşük, özellikle SS ve S kasalarda imkânsız. SS ve S kasalar mühendislik harikası ürünler, daha doğru dürüst ısındıklarını görmedim bakımsız hâllerinde bile.