Merhaba,
Farklı ekran ve kabloyla denemenize rağmen hala görüntü gelmiyorsa sorun HDMI soketinde. Masrafı 500-2.500 TL arasında değişiyor. Eğer ki soket yerinden çıkmışsa 500-1.000 arası bir ücret ödersiniz. Soket arızalanmış ise yenisi takılıyor, 2.000 civarında bir ücreti var.
Ben yıllardır hele ki teknik servis olan hiçbir elentonikçiye güvenmiyorum. Evet, sorunu düzeltebilecek kapasitedeler ancak cihazı söküp takarken yaklaşık 10 vidasını uğraşmamak için eksik takıyorlar. Bu da ilerde başka sorunlara yol açabiliyor.
O yüzden mümkün mertebe kendinizin tamir etmesini öneriyorum. PlayStation 4'ün içi çok karışık, açarken neyi nereden çıkardığına dikkat edersen hiç sıkıntı olmaz. Lehim, ısı tabancası ve tornavida senin için yeterli olacaktır. Ancak özellikle lehimi kullanırken dikkat et. Hem kendine zarar verebilirsin hem de donanıma.
Eğer uğraşırsan muhtemelen ilk defa PlayStation 4'ün içini açacaksın. Seni zorlayan nokta fan ve anakart sökümü olacaktır. Ancak YouTube'da video yardımıyla bu işinden üstesinden gelebilirsin.
Dene, olmazsa bile en azından uğraştım dersin. Senin çözebileceğin bir sorunu başkası yaptı diye 1.500 TL işçilik parası alıyor.
Bu işi 2-3 saatte 250 TL'ye çözebilirsin.
Aklına takılan bir soru olursa sorabilirsin. Gerekirse tamirinde adım adım ilerleriz.