Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, PS5 almayı planlıyorum. Bütçem herhangi birine yetiyor. Konu şu ki, hangisi mantıklı bilemedim. Konsol oyunda göre göre adamlar 200 TL-300 TL'ye konsol oyunu satıp alıyor. E, PS Store'da bu oyunlar minimum 1500-2.000 TL değil mi? CD'li versiyon daha mantıklı değil mi? GTA 6 ‘yı kaldırır mı bir de PS5?

Çcd al sat ile uğraşmayacaksanız, CD'li almanın bir mantığı yok, dijital her zaman daha pahalı diye bir durum da yok. Şahsen Slim tercih ederdim.

Hocam öyle değil mi? Şu yayıncı kel bir adam var, "konsol oyun" adı sanırım, beleş fiyatlara alıp satıyor. Bu oyunlar PS Store'da 200-300 TL mi, ortalama eskilikte oyunlar? Hiç PS deneyimim yok ondan dolayı bilmiyorum.

O CD değil, Blu-ray okuyuculu... Daha mantıklı ama fiyattan tasarruf için disksiz olanı da alabilirsin.

Konsol 1 kere ödeyeceğiz ama oyunları sürekli bittikçe değişecek yani daha tasarruflu değil mi CD? Hem de geride satabiliyorum oyunu.

Bir de ithalatçı garantili olunca çok sıkıntı olur mu? Çok ucuz çünkü onlar.

PlayStation'da dijital oyunlara tek tek para vermek yerine direkt aylık abonelik almak daha mantıklı diye biliyorum. CD versiyon da mantıklı bir tercih ama fiyattan tasarruf için bence CDsiz almak daha iyi olabilir.

@Hans, Konsol Oyun yayınlarını kale almayın, yorumlarda insanların ürünlerini bedava fiyatlara sattığını söylediklerini görebilirsiniz. Dijital kütüphane gibi bir olayınız yoksa CD'li alabilirsiniz, ikinci el oyun alıp bitirdiğinizde satarsınız. Zaten CD'li aldığınızda da dijital mağazayı kullanabiliyorsunuz. İthalatçı garantili aldığınız zaman sizin kullanımınıza bağlı sıkıntı olup olmaması, garantili denmesine bakmayın; ürünün başına bir şey geldiğinde muhatabınız olmuyor çoğu zaman. Ben ithalatçı garantili aldım, bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Karar sizin.

Üstteki arkadaşımın dediği gibi alıp satmak yerine Slim alıp PS+ da kullanabilirsiniz.

@Hans, Konsol Oyun yayınlarını kale almayın, yorumlarda insanların ürünlerini bedava fiyatlara sattığını söylediklerini görebilirsiniz. Dijital kütüphane gibi bir olayınız yoksa CD'li alabilirsiniz, ikinci el oyun alıp bitirdiğinizde satarsınız. Zaten CD'li aldığınızda da dijital mağazayı kullanabiliyorsunuz. İthalatçı garantili aldığınız zaman sizin kullanımınıza bağlı sıkıntı olup olmaması, garantili denmesine bakmayın; ürünün başına bir şey geldiğinde muhatabınız olmuyor çoğu zaman. Ben ithalatçı garantili aldım, bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Karar sizin.

Üstteki arkadaşımın dediği gibi alıp satmak yerine Slim alıp PS+ da kullanabilirsiniz.
PS+'da yeni oyunlar ne kadar sonra geliyor ve güncel oyunlar oluyor mu yani Xbox Game Pass kadar aktif ve dolu mu?