Ratchet

Yetkin
Bugün biri aradı işte pazarlık ettik, anlaştık falan, yarın kargoya vereceğim. Hatta ödemeyi önce kendisi yaptıkran sonra kargoya vereceğim. Şüphelendiğim bir şey var. Tabii bilgi eksikliğimden dolayı tabii. Şöyle bana dedi ki "ben sana Gardrops uygulamasından bir kod vereceğim oradan bana satmışsın gibi olacak." ben de iyi tamam dedim ama içime bir kurt düştü, bu Gradrops'ta var mı bir şey? Sorun yaşayabileceğim bir şey var mı? (Yalnız ben Gardrops'tan satmıyorum? Sahibinden ilan verip adam bana böyle bir şey dedi.) Moderatör bey düzeltme lansınız var mı?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün biri aradı işte pazarlık ettik, anlaştık falan, yarın kargoya vereceğim. Hatta ödemeyi önce kendisi yaptıkran sonra kargoya vereceğim. Şüphelendiğim bir şey var. Tabii bilgi eksikliğimden dolayı tabii. Şöyle bana dedi ki "ben sana Gardrops uygulamasından bir kod vereceğim oradan bana satmışsın gibi olacak." Ben de iyi tamam dedim ama içime bir kurt düştü, bu Gradrops'ta var mı bir şey? Sorun yaşayabileceğim bir şey var mı?
PG tarzı bir sistem var diye biliyorum. Yani riske girmeye değmez. Yüksek paralar sonuçta.

Bugün biri aradı işte pazarlık ettik, anlaştık falan, yarın kargoya vereceğim. Hatta ödemeyi önce kendisi yaptıkran sonra kargoya vereceğim. Şüphelendiğim bir şey var. Tabii bilgi eksikliğimden dolayı tabii. Şöyle bana dedi ki "ben sana Gardrops uygulamasından bir kod vereceğim oradan bana satmışsın gibi olacak." ben de iyi tamam dedim ama içime bir kurt düştü, bu Gradrops'ta var mı bir şey? Sorun yaşayabileceğim bir şey var mı? (Yalnız ben Gardrops'tan satmıyorum? Sahibinden ilan verip adam bana böyle bir şey dedi.) Moderatör bey düzeltme lansınız var mı?)

Böyle bir olay arkadaşımın başına gelmişti. Adam senden satın almadan önce Gardrops üzerinden başkasına satıyor. Sana sattığı kargo kodunu veriyor ve sen başka kişiye gönderiyorsun aslında. Eğer adamın içinde en ufak kötülük varsa sen gönderdikten sonra satışı iptal eder. Sen PlayStation'dan olursun adam parasına para katar. Adamın seni dolandırma olasılığı çok yüksek. Yapmanı asla önermem.

Arkadaşlar, parayı önce o verecekmiş kargoya vermeden önce. Sadece kod gönderecekmiş, hepsi bu. Kargoya verdiğimi kanıtlamak için de görüntülü arama ile ona kanıtlayacakmışım. Gardrops kullanmıyorum bu arada, o yüzden Gardrops PG'si beni etkilemez herhalde.

Sahibinden ilan vermiştim, Gardrops yüklü bile değil.

Şu dönemde 1.000 TL’lik olmadıkça kargolu satışa girmeyin. Sistemlerin açıkları var. En iyi yöntem ödemeyi alın sonrasında kargolayın. Ben şahsen PG veya Gardrops’u önermem. Ha tekstil satışı olur ayrı ben zamanında kullandım ama taş çatlasa 1.000 TL’lik ürün sattım. Eğer önce ücreti alacak sonrasında kargolayacaksanız ücreti vaadesiz hesabınıza isteyin, hesabınıza geçer geçmez nakit çekin veya farklı bir hesaba aktarın. Şimdilerde bu tür işlemleri yaparken 2 kere düşünüp işi de sağlama almak şart.