PS5 ne kadara satılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shruux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 81
  • Etiketler Etiketler
    ps5

shruux 60

Yetkin
PS5'i satıp OLED bir monitör alacağım. Slim kasa 1 TB ithalatçıdan alındı, Avrupa cihazı. Hiçbir sorunu yok, kolda stick drift falan yok tamamen sıfır gibi cihaz. Piyasaya baktığımda fat kasayı veya slim 800 GB'ı 30.000 TL'ye koyan da var, 22.000 TL'ye koyan da var. 25-26 civarı çok mu olur? Yaklaşık ne kadara koymam lazım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

20-25 arası makul bence.

20-25 arası makul bence.
İlk 26 yazıp pazarlıkla 25'e bırakmayı düşünmüştüm ancak gelen teklifler hep 20 bin şeklinde oldu. Bir süre daha satılamaz ise 25'e düşürüp o şekilde deneyeceğim.

Kendi şehrindeki ilanlara bakarak karar ver bence. Atıyorum Antep'te yaşıyorsundur, İstanbul'daki adamın 22'ye koyması bir anlam ifade etmez senin müşteri kitlene.

İlk 26 yazıp pazarlıkla 25'e bırakmayı düşünmüştüm ancak gelen teklifler hep 20 bin şeklinde oldu. Bir süre daha satılamaz ise 25'e düşürüp o şekilde deneyeceğim.
25 bin fiyat olarak iyi ama zamanınız varsa satılmasını bekleyebilirsiniz. Genel ortalama teklif fiyatı 20k civarı olacaktır.

30k koyan da var 20k koyan da varın sebebini şöyle anlatayım hocam. Bu tarz cihazların kullanım senaryosu çok büyük fark yaratıyor fiyatlarda. Bizzat tanık olduğum 3 satıcı üzerinden örnek vereyim. Birincisinin PS5'i salon cihazı günde 12 saat hiç durmadan kullanılmış. Kollar falan deseniz hak getire. Kısacası cihazın içinden geçmişler bu sebeple fiyatını aşırı ucuza koymuştu 20knın altında ( toplu satış sebebiyle de aciliyeti vardı ondan da ucuz koymuştu). Diğer 2. satıcı ise evde kullanıyor cihazı fakat evde 4 tane çocuk var ve her gün istisnasız PS5 oynanıyor evde minimum 4-5 saat. Bu cihaz da aşırı yıpranmış diyemeyiz ama çok temiz de değildi fiyatı da ona göreydi. Son cihaz ise yine evde kullanılıyor fakat satan kişinin cihazı kullanmaya fırsatı olmamış aylarca cihazı açmadığı bile olmuştu. Şimdi bu 3 satıcı elbette aynı fiyatı koyamaz koymamalı. Çünkü ilk satıcıdan aldığınız cihaz 2.yılda elinizde patlarken son satıcıdan alacağınız cihazla evladınız da oyunlar oynar. Bu yüzden aradaki fark çok fazla modelleri aynı olsa bile. Sizin kullanım senaryonuz neydi ve satış aciliyetiniz var mı?

25 bin fiyat olarak iyi ama zamanınız varsa satılmasını bekleyebilirsiniz. Genel ortalama teklif fiyatı 20k civarı olacaktır.
Zamanım var aslında, bugün eski ekran kartımı sattım az bir miktar eksiğim kaldı monitör için. O nedenle PS5'i satma konusunda acele etmeye pek ihtiyacım yok. Bir kaç hafta içinde bütçem tamamlanmış olur monitör için.

Kendi şehrindeki ilanlara bakarak karar ver bence. Atıyorum Antep'te yaşıyorsundur, İstanbul'daki adamın 22'ye koyması bir anlam ifade etmez senin müşteri kitlene.
Dediğim gibi 22 ile 30 küsür arasında çok değişiyor fiyatlar. Bana tam ortası 25-26 uygun geldi cihaz temiz olduğundan ama bilemedim çok fazla yazan olmadı çünkü.

Satış acelem yok, eski ekran kartımı sattım bugün az bir miktar eksiğim kaldı sadece. PS5 satılırsa muhtemelen gerekli kısmını monitör bütçesine ayırıp kalanı yatırım yapacağım. Kullanım senaryom ise şöyle; cihazı sadece kendim kullandım. Kullandığım cihazlara çok titiz olduğumdan dolayı çok temiz kullanıldı. Günlük en fazla 8-10 saat arası kullanılmıştır ki o da aralıksız şekilde değil. Bazen boş ekranda bekliyordu ve bu kullanımda her gün değil öyle deyim. Son 1 senedir de açıkçası açıp oynamadım adam akıllı, öylece duruyor masamda. Kolda veya cihazda bir problem yok, yani ben deneyimlemedim en azından öyle deyim. Alan kişinin sorunsuz şekilde açıp oynayacağı bir cihaz yani. Bakım yaptırmak isterse temizlik, termal macun vesaire en fazla onları yaptırır. hem kendi şehrimde hem başka şehirlerde benzer veya daha kötü durumda olan cihazlara 30 üstü bile yazanlar vardı ve fiyatlar 22 bin ile 30 küsür arasında değişkenlik gösterdiği için 25-26 bin uygun olur gibi düşünmüştüm.

Son düzenleme:

Sizin durumda en mantıklısı 24-25 demeniz. En düşük te 22-22.500'e inerdim. Daha da altına satacağıma evde durması daha mantıklı. GTA 6 çıkıp da cidden optimize bir şekilde oynatabilirise bu cihazda ki öyle gözüküyor fiyatı daha da artacak bir cihaz olması muhtemel. 3-4 ay daha beklenir yani satmak için sizin .

Son düzenleme:
İkinci elde fiyatına ne kadar yansır ki GTA 6'nın çıkması ?

İkinci elde fiyatına ne kadar yansır ki GTA 6'nın çıkması?

Aslında mesele talebin canlanması. Şu ankinden daha yüksek olacağı bence bariz. Arz talep dengesine göre de daha iyi bir fiyata satmanız mümkün gözüküyor ha ama aradaki fark ne kadar olur kimse bilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…