ferhattemel

Çalışkan
Şimdi elimde PS5 Slim var biliyorsunuz oyunlarda performans ve kalite olarak 2 seçenek var; kalite daha iyi görsel kalite sunuyor ama 30FPS, performans ise 60FPS. Şimdi örneğin Ghost of Yötei oynuyorum, peki hangi modu seçmeliyim? Mesela kalite modunu seçersem performans moduna göre ne kadar daha iyi bir görsellik alacağım ki? Bir de sonuçta kalite modu 30FPS bu beni ne kadar etkileyecek? Görsel ve oynanış farkı ne kadar olur? Bir de ekleme yapayım kullandığım monitör: Samsung M7 70D LS43DM702UUXUF

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi elimde PS5 Slim var biliyorsunuz oyunlarda performans ve kalite olarak 2 seçenek var; kalite daha iyi görsel kalite sunuyor ama 30FPS, performans ise 60FPS. Şimdi örneğin Ghost of Yötei oynuyorum, peki hangi modu seçmeliyim? Mesela kalite modunu seçersem performans moduna göre ne kadar daha iyi bir görsellik alacağım ki? Bir de sonuçta kalite modu 30FPS bu beni ne kadar etkileyecek? Görsel ve oynanış farkı ne kadar olur? Bir de ekleme yapayım kullandığım monitör: Samsung M7 70D LS43DM702UUXUF

Performans daha önemli. 60 FPS bir akıcılik oyun keyfini artırır. Ama konsolun 30FPS'i bilgisayar gibi sırıtmıyor. Oynanabilir bir 30 FPS sunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalite modu 30FPS’de daha iyi gölgeler, ışıklandırma ve çözünürlük sunuyor, performans modu 60FPS’de daha akıcı hareket sağlıyor. Monitörün 60Hz olduğu için 60FPS daha akıcı olur, kalite modundaki görsel fark gözle görülür ama akıcılık kaybı hissedilir. Tercih tamamen görsellik mi yoksa akıcılık mı önceliğine bağlı.

Bu tamamen sana kalmış bir şey biz bunun cevabını nasıl verelim? Performans modu adı üstünde 60FPS veriyor veya duruma göre kilit yoksa 120. kalite modu da da FPS'ten kısıp kalite veriyor, bu yani.

Aslında merak ettiğim kalite modu öyle aman aman bakıldığın da direkt olarak göze çarpar bir görsel kalite farkı veriyor mu mesela dediğim gibi bu ara ghost of yötei oynuyorum kalite modunda performansa göre öyle çok aman bir fark var mı veya bu oyunda 30 FPS oynanır mı?

Şimdi elimde PS5 Slim var biliyorsunuz oyunlarda performans ve kalite olarak 2 seçenek var; kalite daha iyi görsel kalite sunuyor ama 30FPS, performans ise 60FPS. Şimdi örneğin ghost of yötei oynuyorum, peki hangi modu seçmeliyim? Mesela kalite modunu seçersem performans moduna göre ne kadar daha iyi bir görsellik alacağım ki? Bir de sonuçta kalite modu 30FPS bu beni ne kadar etkileyecek? Görsel ve oynanış farkı ne kadar olur? Bir de ekleme yapayım kullandığım monitör: Samsung M7 70D LS43DM702uuxuf.

Hocam God of War ve Spider-Man gibi yüksek çarpışmalı oyunlar 60FPS Forza Gran Turismo gibi arabalar 30FPS oynanabilir bence yoteide 60FPS daha iyi olur tahminen Last of Us gibi oyunlar 30FPS pek iyi hissettirmez bence. Konsol kullanmadım ama PC 30FPS kötü cidden. Siz denemelisiniz.

30FPS ile keyif alamazsın. Performans modunu seçin tabii ki de. Kalite farkı pek olmaz kalite modunda sürekli 4K çözünürlük verilirken Performans modunda sabit 60FPS alabilmek için bazen 4K'dan 2K'ya düşüyor ve yeniden 4K'ya çıkıyor. Fark etmezsiniz bile.